iOS 9 åpner for Apple Watch i Norge
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

iOS 9 åpner for Apple Watch i Norge

Norgeslanseringen av Apples smartklokke kan være rett om hjørnet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I kveld lanserer Apple iOS 9, en mer strømlinjeformet versjon av dagens operativsystem. I denne utgaven finnes det også en norskspråklig utgave av taleassistenten Siri. Dermed skulle siste hinder på veien mot en norgeslansering av Apple Watch være forsert.

Dyreste variant Apple Watch skal koste over 130 000 kroner. Det som kanskje var slike klokker ble utstilt inni et glassbord.
Dyreste variant av Apple Watch. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På plass i Sverige

Apple Watch er allerede lagt ut for salg i Sverige der prisen starter på 4000 svenske kroner for sportsutgaven og strekker seg til 12 500 svenske kroner for toppmodellen. Apple har faktisk samvittighet nok til å kreve hele 180 000 svenske kroner for spesialutgaven.

Vi snakker her om en teknisk dings som er i første generasjon, og antakelig er temmelig utdatert om noen måneder. Da vil klokken neppe være verdt stort mer enn metallprisen.

fremtiden.
Se inn i fremtiden med Apple Watch og watchOS 2..

Nytt operativsystem til klokken

Apple.no skriver på sin nettside at klokken blir tilgjengelig i 2015, og har ennå ikke presentert noen norske priser. Men de har presentert et nytt OS til klokken, watchOS 2, som de opplyser at kommer i høst.

Med Watch OS 2 skal du få flere muligheter til å tilpasse urskiven med akkurat det utseendet og den funksjonaliteten du ønsker, samt at klokken skal ha «bedre måter å kommunisere på».

It's complicated ...

Apple skriver også at det nye klokke-OS-et gir «flere måter å tilpasse komplikasjoner på». Med komplikasjoner mener Apple varsler fra ulike apper, for eksempel en som sjekker ladestatus på VW e-golf, eller en som viser avgangstidene til United Airlines.

En annen ny funksjon er Time Travel, som skal kunne la deg «se fremtiden», eller bla i kalenderen, som vi andre kaller det. 

I dag finnes det over 10 000 apper til Apple Watch. Den får nå også Facebook Messenger og en app som gjør den til view finder til GoPro. I tillegg får den en funksjon som kalles Airstrip, en helseapp for leger, som blant annet sender EKG-diagrammer og annen helseinformasjon fra pasienten i sanntid til legens håndledd. 

Vi følger med i kveld

Det er mulig vi vil få vite mer om lanseringstidspunktet for klokken i Norge senere i kveld, når Apple holder lanseringsfest i San Francisco. Tek.no er på plass og følger arrangementet. Dukker det opp ny informasjon om Apple Watch i kveld, vil denne artikkelen bli oppdatert.

Følg vår liveblogg fra Apple-lanseringen her »

Her kan du se hva vi skrev etter å ha prøvd Apple Watch

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen