Iomega setter sikkerhet i fokus

Stilig og robust!
Stilig og robust!

Iomega har lansert to nye eksterne harddisker i deres Ego-serie. Med 2,5-tommers størrelse, er de lette å ta med seg, og de skal dekke to grunnleggende behov, sikkerhet og robusthet.

Modellene heter Ego Encrypt og Ego Blackbelt, hvor begge er polstret i gummi, og farget i henholdsvis sølv og sort.

Trygt og godt

Ego Encrypt har både programbasert og hardwarebaset krypteringsteknologi, og satser på sikkerhet i bedriftsklasse. Harddisken kommer med en kapasitet på 320 GB og bruker USB 2.0 for overføring.

For å være på den sikre siden, låser harddisken seg umiddelbart når USB-pluggen trekkes ut av datamaskinen, og man må skrive inn passord når den plugges i på nytt for å få tilgang til dokumentene. Fulldisk-beskyttelsen sørger for at både harddisken og hver enkelt fil er sikret.

Tåler tøff behandling

Både Ego Encrypt og den noe barskere Ego Blackbelt benytter Drop Guard Xtreme databeskyttelse, og beskyttelsesbåndet Iomega Power Grip, som sørger for at enhetene tåler et fall på opptil 2,1 meter.

Ego Blackbelt kommer med en kapasitet på 250 GB, og har som Encrypt også USB 2.0. Det følger med 2 GB online-backup, så selv om du skulle klare å smadre harddiskene til det ugjenkjennelige, kan dine viktigste filer være trygge.

Harddiskene er både Windows- og Mac-kompatible. Encrypt og Blackbelt starter prismessig på henholdsvis rundt 1150 kroner og 800 kroner, og de bør være å få tak i før året er omme.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen