Iomega REV med doblet kapasitet

Backupløsningen leveres i eksterne USB 2.0-kabinetter (avbildet) eller i interne 5,25"-rammer med ATAPI-grensesnitt. Til høsten slipper Iomega flere REV 70 GB-produkter, med drev for Firewire 400 og SATA, og egne produkter for automasjon. Målgruppen for backupløsningen er små og mellomstore bedrifter.

Backupdiskene er på størrelse med de gamle Zip-diskene på 2,5". En REV-disk inneholder omtrent alle delene som finnes i en vanlig harddisk bortsett fra lese- og skrivehode, og har en overføringshastighet på opptil 30 MB/s. De nye drevene er for øvrig bakoverkompatibel med de gamle 35 GB-diskene som ble lansert i 2004.

Med standard kompresjon vil en REV-disk kunne lagre inntil 140 GB med data. Fordelen med REV-løsningen er ifølge Iomega at verken drevene eller diskene krever vedlikehold. Ordinære tape-løsninger trenger jevnlig rensing og utskiftning av slitte kassetter.

Prisene for et REV 70 GB drev vil være €499 (ca. 3900 kroner), mens diskene vil selges en og en fra €65 (ca. 500,-), eller i pakker på fem for €295 (ca. 2300 kroner). Alle prisene er eksklusive moms. USB og ATAPI-versjonen skal allerede være tilgjengelige.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen