Iomega REV får FireWire

Iomegas REV-stasjon med FireWire blir den første oppgraderingen av produktet siden lanseringen av det selskapet håper kan bli arvtageren til den sagnomsuste Zip-driven. Ifølge The Inquirer håper Iomega også å kunne lansere SATA- og SCSI-modeller om ikke så alt for lenge.

Iomegas REV-stasjon er kort fortalt en leser og en ekstern, avtagbar harddisk i lommeformat som kan holde på 36 GB ukomprimert data. Denne harddisken er så satt inn i en kassett for beskyttelse og mobilitet, og man kan skaffe massevis av forskjellige kassetter til leseren over tid. I motsetning til Zip-eventyret som satte sveitsiske Iomega på kartet for alvor, har REV-diskene en svært rask søke- og lesetid - som gjør dem ekstra attraktive som backup-løsning.

FireWire-stasjonen har mer eller mindre de samme spesifikasjonene som de med ATAPI eller USB 2.0, bortsett fra at diskene kommer formatert for MacOS X. Dette skulle derimot være en smal sak å formatere tilbake for de som ikke bruker Mac, men allikevel ønsker FireWire 400-overføringen. Tidligere var FireWire nesten bare å finne på Mac-er, og mens de nå er over alt, har Apple på sin side holdt noe tilbake på USB 2.0-kompatibiliteten i enkelte maskiner.

Les mer om Iomega REV på Iomegas hjemmesider.

(Kilde: Iomega, Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen