Iomega hardt ut mot tape

Iomega 200R-serien
Iomega 200R-serien

Iomega har lansert en ny rackmonterbar NAS-stasjon i form av StorCenter Pro NAS 200rL Linux Server. Som navnet tilsier kjører denne et Linux-operativsystem i bunnen, men dette er modifisert for å fungere optimalt som en sentral diskløsning man aksesserer over Ethernet.

Kabinettet har plass til i alt 4 SATA-disker som kan settes opp med RAID eller JBOD. En innebygget print-server gjør at man kan dele opptil 4 USB-printere eller bruke portene til noe annet - eksempelvis en ekstern disk.

Den velkjente programverne EMC Retrospect Express følger selvsagt med. Rent prismessig vil denne maskinen ligge på et nivå som skal passe både for småbedrifter og hjemmekontor.

Oppgraderer REV

Iomega har også oppgradert REV-plattformen til å støtte 120 GB. En talsmann for Iomega påstår at dette vil være den siste spikeren i kista for tape-basert backup. Vi må vel innrømme at vi er noe tvilsomme til realiteten i denne påstanden. 

Iomegas
Iomegas "tapekiller": REV Loader 560 GB

Har man litt større lagringsbehov (les: 1-100 TB eller mer), blir raskt smådiskene fra Iomega ganske tuslete, og siden man kan lagre 1,6 TB på en enkelt tape samt kjøpe taperoboter som fikser all rotering, skal det nok mye til for at tape forsvinner de neste fem årene.

Uansett er det ingen tvil om at Iomega ønsker tapeteknologien til livs og vil gjøre sitt beste med REV-stasjonen på 120 GB når den blir tilgjengelig i april. Overføringshastigheten oppgis til 35 MB pr. sekund.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen