Investerer store summer på SSD

Seagate har kanskje vært en av de største skeptikerne til SSD av diskprodusentene. Selskapet har i lengre tid kommet med argumenter om hvorfor kundene heller burde satse på tradisjonelle, magnetiske disker, men har innsett at SSD er kommet for å bli.

Dette gjør at selskapet fremover vil investere minst 100 millioner amerikanske dollar for å utvikle sine egne SSD-enheter.

Noe av kritikken til Seagate til SSD har vært på alle de ukjente faktorene. Det eksisterer relativt lite historiske data på SSD, noe som gjør det enkelt å være skeptisk til påstander om stabilitet. Verre har det nok imidlertid vært på ytelsessiden der testene har gått fra elendig til meget god - avhengig av bruksområde, applikasjonstype og operativsystem.

Med Seagate på banen vil kanskje prisen pr. GB også gå ned. Dette er nemlig et betydelig hinder for mange og kanskje spesielt i konsumentsegmentet der man er noe mer prissensitiv.

Ifølge Seagate selges det i dag mer lagring på privatmarkedet enn på bedriftsnivå på grunn av lagringsbehovet til digitale foto- og videokamera. Dersom dette etterhvert skal over på SSD i såkalte hjemme-NAS, må prisen ned mange hakk.

Seagate har hatt inngående oppkjøpsavtaler med SanDisk. Dette gikk til syvende og sist i vasken, men kunne hatt betydelige, positive konsekvenser for Seagates SSD-strategi.

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen