Introduserer mer lydløs kjøling


ASUS Extreme N6600GT Silencer.

Etter hvert som prosessorer og grafikkort utvikler stadig mer varme, blir det stadig behov for kraftigere kjøleløsninger. Med økt kjøleytelse følger gjerne økt støynivå, men det må ikke nødvendigvis være slik.

Støy er noe de færreste er interessert i å omgi seg med. Derfor forsøker produsentene av kjøleløsninger å utvikle produkter som støyer minst mulig. Asus er en av disse, som tidligere har lansert kort med passiv kjøleløsning), og i dag har lansert den nye SilentCool-teknologien.

SilentCool er en vifteløs og dermed lydløs kjøleløsning for grafikkort. Løsningen består av en kjøleribbe med stor flate, som transporterer varmen vekk fra grafikkprosessoren. En skjult heatpipe og en rekke finner i kobber bidrar også til å lede varmen vekk fra prosessoren på kortet.

Foreløpig er det kun modellen Extreme N6600GT Silencer som benytter seg av SilentCool, men flere produkter vil ta i bruk løsningen. Det blir spennende å se om kraftigere grafikkbrikker enn GeForce 6600 GT kan kjøles passivt ved hjelp av SilentCool-løsningen.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen