Introduserer Eee med optisk enhet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Asus fortsetter å utnytte suksessen med sin Eee-serie. Tidligere varianter av nettmaskinene har ikke hatt integrert optisk enhet for avspilling av CD og DVD. Denne store mangelen vil selskapet nå gjøre noe med.

Asus melder nemlig at Eee 1004DN er på trappene. Denne vil som første Eee-maskin ha integrert optisk leser.

Prosessoren som benyttes er Intel Atom N280 på 1,66 GHz, brikkesettet GN40. Når det kommer til minne kan den som tidligere varianter skilte med 1024 MB DDR2.

Videre skal maskinen kunne avspille video i oppløsninger opptil 720p. Batterilevetiden er oppgitt til å være på 5,9 timer.

En markant ulempe ved 1004DN er harddisken. Av en merkelig grunn har Asus valgt en treig PATA-disk på 4200 RPM, til motsetning fra tidligere varianter som har kommet med SSD-enheter.

Årsaken til fraværet av SSD-enhet er kanskje ikke så rart når vi ser prisen. Eee 1004DN er nemlig forventet å koste mellom 3600 og 4000 kroner (530 til 590 USD), før norske skatter og avgifter er lagt til.

Med denne prissettingen nærmer vi oss prisene til vanlige bærbare maskiner. 1004DN er ventet på markedet i april.

Flere modeller på trappene

Techspot melder at en annen versjon som også har optisk enhet, kalt Eee 1008HA, vil være tilgjengelig i mai. Spesifikasjoner og pris for denne maskinen er i skrivende stund ikke kjent.

(Kilder: Asus, The Inquirer, Techspot)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen