Intervju med Green Carnation

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Green Carnation er et ganske ukjent band for brorparten nordmenn, det til tross for at de ble etablert for 16 år siden og har på den tid rukket å slippe 5 album og bli store i det vide utland.

Bandet gjør en akustisk konsert på Kick Cafe i kristiansand, i annledning quart, før jeg møter de. Konserten inneholder bare 5 låter og er bra gjennomført. Vi får også servert en verdenspremiere av låten "Transparent Me", med Anne Marie Almedal som gjesteartist på vokal. Denne låten er bare å finne på ep-en "The Burden is Mine...Alone" som kom i begrenset opplag, primært i USA, og er for lengst utsolgt.

Etter konserten slo jeg av en prat med vokalist Kjetil Nordhus om smått og stort i Green Carnation-land:

Alternativ tekst mangler
Kjetil Nordhus fra konserten på Plenen. (Foto: Raymond Julin)

Kan du gi en kort beskrivelse av bandet for de som ikke har kjennskap til dere?

- Vi er et band som ble etablert for 16 år siden, men var nedlagt store deler av 90-tallet før det ble reformert i 1999. Siden da har vi gitt ut 5 album på verdensbasis og flørtet med mange forskjellige musikkstiler på disse. Alt fra tung psykotisk metal til den siste akustiske plata som er mye mer tilgjengelig enn noe av det tidligere.

- Vi føler vi har klart å beholde stemningen i musikken til tross for å ha flørtet med mange forskjellige stilarter.

Dere har jo fått gode kritikker i norge som utland på det meste dere har gitt ut, hvorfor har dere ikke klart å befeste en bedre posisjon i norge?

- Frem til acoustic verses har vi vært på et utelands plateselskap som ikke har sett den store verdien i det lille markedet norge er på verdensbasis. Vi trives godt som et band som er godt likt blandt fansen, selv om de ikke er så mange i norge.

Etter 4 metal-skiver, hvorfor valgte dere å lage en akustisk skive nå?

- I 2005 hadde bandet 15-års jubileum, da hadde vi tenkt å gi ut en limited edition-skive hvor vi gikk tilbake til røttene, Green Carnation var orginalt et av norges første death metal-band. Vi tenkte å trekke platen så langt bort som mulig for å fullføre sirkelen, men tilbakemeldingene fra acoustic verses var så sinnsykt bra at vi bestemte oss for å droppe dette prosjektet og heller fokusere på materialet fra acoustic verses. Acoustic Verses er veldig mørk og melankolsk, og mange mener det er den skiva som er mest lik Light of Day, Day of Darkness.

Red.anm: "Light of Day, Day of Darkness" regnes av mange som det absolutt beste Green Carnation har lagd, den har blitt sammenlignet med "The Wall" fra Pink Floyd blant annet.

Dere spiller jo på quart-festivalen, du noen anbefalinger til hva folk bør se på festivalen?

- Jeg ser veldig frem til Clutch, Flogging Molly og The Like.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen