Intervju med FAST

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Lars Digerud i FAST

I vår karriereseksjon finner du en fortløpende oppdatert oversikt over ledige IT-stillinger. Her finner du også link til vår karriereprofil, hvor du kan legge inn din egen CV.

I denne kategorien sper vi også på med aktuelt redaksjonelt materiale - som intervjuer og kommentarer fra personer i bransjen. Vi startet med en prat med Oracle og følger nå opp med et intervju med FAST.


- Fortell kort om deg selv...

Navn: Lars Digerud.
Stilling: Rekrutteringsansvarlig i Fast Search & Transfer ASA (FAST).
Bakgrunn: Utdanning fra BI og Krigsskolen, erfaring fra linjelederstillinger innen IT/Telecom, og som headhunter i rekrutteringsbransjen.


- ... og kort om FAST

FAST er verdens ledende selskap innen søketeknologi for bedriftsmarkedet. Vår visjon er å etablere søk som en helt nødvendig og integrert del av bedriftenes infrastruktur, samt å være ”informasjonsmotoren” for øvrige forretningskritiske systemer.

FAST er et utpreget globalt selskap med kunder og partnere som (i Norden) TietoEnator, Accenture, IBM, Schibsted og Statoil. Vi har hovedkvarter i Oslo og Boston (USA), og har forøvrig kontorer over hele verden. Hoveddelen av vår forskning og utvikling gjøres imidlertid fra Europa. Mer informasjon finnes på våre hjemmesider, www.fast.no.


- Si litt om utviklingen i FAST:

FAST har nå ca. 750 ansatte globalt, hvorav ca. 220 i Norge. Totalt er dette er en økning fra ca. 480 fra samme tid i fjor, noe som sier noe om vår kraftige vekst (vi har blitt rangert av Deloitte som blant de raskest voksende europeiske IT-selskapene de siste 5 årene). Veksten er også formidabel på inntektssiden, noe som gjør det mulig å bl.a. investere mye i innovasjon.


- Hvordan er fordelingen av ansatte med fagbrev, ingeniør/bachelor, sivilingeniør/master, doktorgrad?

De fleste av våre tekniske ressurser har utdannelse på masternivå og holder en meget høy faglig standard. Vi har også over 50 med doktorgrad i selskapet, og vi oppmuntrer gjerne våre ansatte til å heve seg til dette nivået.


- Fortell kort om FAST sine produkt(er).

Vårt hovedprodukt er FAST Enterprise Search Platform (FAST ESP™). På ”toppen” av denne har vi utviklet en del ”options”, som er tilpasset spesifikke markeder/bruksområder (her er det nesten bare fantasien som setter grensene). Les mer på hjemmesidene våre!


- Hvilke teknologier, konsepter eller systemer er de viktigste i deres arbeidshverdag? Er det spesielle metoder, programmeringsspråk og plattformer som er sentrale?

Pr i dag er programmeringsspråkene Java, C++ og Phyton viktigst for oss, men da bruksområdene for vår teknologi stadig utvides, ser vi også etter ekspertise på andre språk (som for eksempel Ajax).


- Hva tror dere vil endre seg mest i FAST de neste fem årene?

Vi vil fortsette å vokse og utvikle oss til å bli verdens ledende ”power house” innen søketeknologi, med de utfordringer og muligheter det innebærer...


- Kommer FAST til å ansette IT-kandidater i tiden fremover? 

Ja.


- Hva mener dere er de viktigste kvalifikasjonene til arbeidssøkere?

Kommer selvsagt litt an på rollene vi ønsker å fylle, men

- Gode faglige/akademiske resultater.
- Relevant erfaring (der man har demonstrert sin dyktighet og leveranseevne).


- Ser dere etter noe spesielt hos kandidatene?

- Engasjement, entusiasme og energi
- Fleksibilitet
- Nysgjerrighet, kreativitet og et ”sug” etter å lære mer


- Hvor viktig er det at en arbeidssøker har vært med på utenomfaglige aktititeter, som tillitsverv, politisk virksomhet, idrett osv.?

Viktig, for det sier noe om ”båndbredden” og de sosiale egenskapene og engasjementet, men ikke avgjørende (det kommer litt an på rolle og evt. teamsammensetning).


- Hvor viktig er gode karakterer?

Meget viktig. Dette sier mye om fokus og leveranseevne.


- Hva vil du trekke frem som det beste ved å jobbe hos dere? Hvorfor bør noen søke på ledige stillinger i FAST?

Utfordringer og utvikling! FAST er et av verdens mest spennende IT-selskaper. Vi er den ledende aktøren i et raskt voksende søkemarked, og vi setter premissene for den videre utviklingen. I tillegg skiller vi oss ut ved å bringe norsk teknologi ut i verden (og ikke motsatt). Derfor bør FAST være ”the place to be” i årene framover...


- Har du noen generelle tips til arbeidssøkende?

Søknaden og CV-en har èn hovedhensikt: å sørge for at man blir innkalt til intervju. Derfra starter en prosess der ofte andre mekanismer blir viktigere. Dette betyr at man må tørre å skille seg ut, og være spesifikk og resultatorientert. Det er viktig å dekke mer i CV-en enn kun HVOR man har vært. Man bør også vise HVA man har levert underveis (gjelder på ingen måte bare studenter). Få tallene ned på papiret, f.eks. hvor mange prosjekter har du vært med på, hvor store var de (personer, verdi osv), hva var din rolle, hvor mange kodelinjer skrev du, hvordan var kvaliteten, hva gikk bra – hvorfor? osv.

På intervjuet forventer vi at man er forberedt, engasjert, seg selv og ærlig!


- Er det konkrete studieretninger/utdanninger du anser som ekstra smart å peile seg inn på nå?

For et selskap som FAST er selvsagt teknologi- og programvareutvikling fortsatt viktigst, selv om vi også har andre funksjoner (salg, markedsføring, økonomi osv) som trenger dyktige medarbeidere.


- Til slutt, er det noe FAST vil dele med Hardware-nettverkets lesere?

For at FAST skal kunne fortsette vår eventyrlige utvikling så må vi ha flere av de beste ”IT-hodene” i Norge og Europa. Dette betyr ikke nødvendigvis personer som kan ”alt om alt”, men som heller er enere innenfor områder som nettopp de brenner for. Er du en av dem som virkelig setter teknologiske/akademiske ”spor” etter deg, så tar vi gjerne en prat.

Vi takker FAST og Lars Digerud for intervjuet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen