Intervju Viasat, del 2

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Noen smarte idéer har forandret din TV-hverdag

Parabolselskapene måtte tenke ut av boksen for å klare konkurransen med kabel og bakkenett.

I flere tiår var TV-signalene vi tok inn i stuen analoge. Et av de store vendepunktene kom 1. september 2007, da den første av mange digitale bakkenettsendere ble åpnet av daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete og kulturminister Trond Giske. Å få digitale TV-sendinger er en av de viktigste skillene i norsk TV-historie, men idet startskuddet gikk for den første bakkesenderen, hadde mange i flere år opplevd en digital TV-hverdag via blant annet parabol. 

Vi har på ny tatt turen til Viasat for å spole tiden tilbake og mimre litt rundt den tiden selskapet startet med sine første digitale sendinger og veien frem til i dag. Underveis har flere produkter sett dagens lys, noen mer heldige enn andre. Sammen med oss har vi Viasats direktør Vegard Klubbenes Drogseth, som sammen med informasjonssjef Øystein Hygen Christensen sitter klar til å slå av en prat. 

Øystein Hygen Christensen, informasjonssjef i Viasat.
Øystein Hygen Christensen, informasjonssjef i Viasat.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Den første PVR-en kommer

Viasats historie som paraboltilbyder startet allerede på begynnelsen av 90-tallet, med analoge paraboler som på den tiden var siste nytt innen TV-teknologi. Allikevel skulle det gå rundt ti år før en av de største forandringene i TV-historien var et faktum for Viasat; nemlig digitaliseringen av kanalene. På starten av 2001 var det flere av kanalene som hadde fått en digital oppussing.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen