Intervju Viasat del 1

Forside (Bilde: YouTube)

For 30 år siden hadde ingen i Norge parabol

Dette er historien om hvordan Viasat snudde TV-markedet på hodet.

Hvordan vi ser TV har forandret seg enormt de siste par tiårene, og i dag kan du velge og vrake i innhold fra en rekke tilbydere. Samtidig har det også skjedd en endring med hvor vi rent fysisk ser på TV. Fra at stuen var et fast samlingspunkt, kan vi nå se innhold omtrent samme hvor vi befinner oss, på alt fra PC til mobiltelefoner. 

Allikevel trenger vi ikke spole tiden mange tiår tilbake før vi husker at NRK, samt et par svenske kanaler, var det du hadde å velge i, dersom du ikke var så heldig at du hadde kabel-TV der du bodde. Dog skulle ting forandre seg i 1987, da Norge for første gang åpnet for kommersielle TV-tilbydere, etter en drakamp mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Høyres senere statsminister, Jan P. Syse, var en av pådriverne for å få på plass nye aktører i markedet. 

Vi har derfor tatt turen opp til Viasats lokaler i Oslo, for å mimre litt om hvordan de første årene etter vedtaket i 1987. De har nemlig vært med i gamet siden 1987, og var første nordiske selskap som begynte å tilby TV via parabol.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen