Intervju
Naturfotograf Mateo Willis til venstre, og produsent Rupert Barrington til høyre. (Bilde: Kristoffer Møllevik)

Slik lager de BBCs nye og spektakulære naturserie

– Med den optikken ser vi rundt 80 000 pund gå utfor klippen hvis den steinen løsner, forteller naturfotograf Mateo Willis.

Den fjortende april lanseres BBC Earth i Norge, en egen TV-kanal som skal fokusere på programmene produsert av BBCs Natural History Unit, kjent for blant annet seriene Planet Earth, Life og Frozen Planet. I den anledning var produsent Rupert Barrington og naturfotograf Mateo Willis på beøsk i Norge for å promotere den nye kanalen, og Tek.no sørget for å få et skikkelig godt intervju med dem begge.

Med serier som Planet Earth plasserte BBC seg i en egen klasse når det kommer til naturdokumentarer. Vi har lært oss å forvente storslåtte produksjoner med fantastiske bilder av mer eller mindre eksotiske dyr, i situasjoner vi aldri får sett dem i ellers. Helst presentert av en av de mest britiske britene vi kan tenke oss: David Attenborough, mannen som i sin tid møtte en stormende flokk mulige kannibaler med utstrakt hånd og et «Good afternoon». Og det er disse forventningene BBC må leve opp til her på den andre siden av Nordsjøen.

Har ikke spart på kruttet

Det er vel derfor det er nettopp Barrington og Willis som er med på promoteringen. Rupert Barrington var produsent på TV-seriene «State of the Planet», «Nature», og den nyere serien «Life». Mateo Willis er naturfotograf og har blant annet jobbet på seriene Frozen Planet og Human Planet. De har begge to jobbet på den nye serien som blir presentert som den nye TV-kanalens storsatsing: «Life Story».

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen