Intervju Torkel Thoresen i Telenor Satellite Broadcasting

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no / Shutterstock)

– Jeg hadde ventet med å kjøpe 4K-TV

Teknologiguruen mener dagens 4K-TV-er bare er halvferdige.

Rett på innsiden av døren henger det en modell av satellitten Thor 6.
Rett på innsiden av døren henger det en modell av satellitten Thor 6.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Hardware.no/Fornebu: Vi har tatt turen ut til et område som en gang var en del Norges gamle hovedflyplass, som nå blant annet huser et av landets største selskaper – Telenor. Grunnen til at vi tar turen ut hit til Fornebu en regntung morgen, er for å snakke med en av de personene i Norge som vet mest om hvordan din TV-fremtid vil bli.

Via hovedinngangen og gjennom et sikkerhetspunkt finner vi veien til den avdelingen der Torkel Thoresen til daglig har sitt kontor. Han er teknologisjef i Telenor Satellite Broadcasting, et selskap som bidrar sterkt til at du får dine TV-signaler hjem i stuen. En del av jobben hans er å være på jakt etter fremtidens teknologi, og hvordan denne skal brukes for å gi deg nye TV-opplevelser. I tillegg er han også Telenors representant i DVB – et organ som lager pakker med åpne TV-standarder som er i bruk over hele verden.

Telenorbygget på Fornebu er enormt.
Telenorbygget på Fornebu er enormt.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Tema for vårt møte er 4K, den nye oppløsningen som gir deg et langt høyere antall punkter enn hva dagens Full HD-skjermer klarer. Vurderer du å kjøpe deg en slik 4K-TV, har Thoresen et klart tips å komme med.

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen