Intervju
(Bilde: Terje Øygard)

– Jeg tror vi hadde den første 3D-skriveren i Norge

Bård Eker står bak industrieventyr som Koenigsegg, Hydrolift og Projectiondesign. Vi tok en prat med en av Norges fremste industridesignere.

Det går fort med Bård Eker. Ofte ligger han to skritt foran resten av verden, mens noen ambisiøse andre kommer halsende etter for å holde tritt. Han er ikke bare unorsk, men i tillegg fra Fredrikstad. Snakk om å være mot normalt…

Det tok tek.no fire uker å få booket et møte med Bård Eker, men gudene skal vite at vi prøvde. «Er på Gardermoen, skal til Belgia». «Er i møter hele uke 49, skal se på det på hotellrommet». Og så videre, inntil: «Onsdag 9/12 klokken 14 på Torsnes?».

Til å være en så travel fyr, er det en merkelig rolig person jeg møter klokken 14 på Torsnes. Han byr på kaffe, setter seg ned, og prater avslappet. Kanskje det er omgivelsene, for Torsnes er et landlig og stille sted; et godt stykke utenfor Fredrikstad. Her har Eker Design bygd opp verksteder, studioer og kontorer for 30 ansatte. Ingen av byggene synes fra veien, og det finnes ikke noe skilt som avslører hvem som holder til der. Porten inn er lukket, og utenfor den er det tre parkeringsplasser og et lite skilt hvor det står «Guest parking».

I de lyse lokalene står monitorene praktisk talt i kø, mens stadig nye DAK-skisser tar form. Eker Design har 30 ansatte, og mange av dem må også takle mer analoge og praktiske oppgaver enn dette.
I de lyse lokalene står monitorene praktisk talt i kø, mens stadig nye DAK-skisser tar form. Eker Design har 30 ansatte, og mange av dem må også takle mer analoge og praktiske oppgaver enn dette. Foto: Terje Øygard

– Det er ikke vi som skal synes, men kundene våre. Eller rettere sagt produktene deres, forklarer Bård. – Hvis du får et barn, er du mer interessert i barnet enn i jordmoren som hjalp det ut i verden, ikke sant? Vi holder oss i bakgrunnen, og lar helst kunden lansere produktene. Dessuten er det ikke alltid at bedrifter er interessert i å fortelle hvor mye eller lite vi har bidratt med.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen