Intervju Hans Petter Faale

Hans Petter Faale sitt nåværende kontor, hos det nye selskapet sitt Techbay (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Møt mannen som startet entusiast-nettbutikken Microplex

Et brennende engasjement skapte suksesshistorien i Østfold.

Opp gjennom tidene har det eksistert mange butikker, både av den fysiske sorten, men også av den nettbaserte typen. Noen har det gått helt eventyrlig godt for, mens andre har måttet legge ned. En av de nettbaserte butikkene som enhver entusiast hadde et forhold til på midten av 2000-tallet var Microplex.

Microplex var stedet man gikk til dersom man ville ha noe annerledes og tøft i gamle dager. Her var det barske kabinetter og kalde katoder i skjønn forening. Prøver du å gå inn på Microplex.no i dag blir du møtt av en blank side.

Vi har slått av en prat med Microplex' grunnlegger, Hans Petter Faale. Målet var å finne ut hvordan hele konseptet startet, og hva som skjedde i kulissene i Microplex.

Nå er det enklere tidere for Faale, i butikken Techbay gjør han og kona alt selv.
Nå er det enklere tider for Faale, i butikken Techbay gjør han og kona alt selv.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Startet opp kabinettsalget ved en tilfeldighet

– Det var egentlig en ren tilfeldighet. Jeg var opprinnelig en ABB-fyr, deretter startet jeg opp et eget firma og leide meg ut som konsulent via selskapet mitt som het Sarpsborg Engineering. Etterhvert gikk jeg over fra innleid konsulent til fast ansatt på Rjukan, men fikk beholde firmaet mitt på si. Reiseveien den gangen gjorde at jeg måtte kjøre en del bil, og på den tiden var det et kabinett som jeg hadde veldig lyst på. Kabinettet var ikke til salgs i Norge, og det var egentlig ingen som gadd å skaffe det heller. Utvalget i Norge var utrolig dårlig, det var bare kjedelige grå bokser uansett hvor du så, forteller Faale.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (18)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen