Intervju
Frode Bechmann Nilsen i BankID Norge har ledet utviklingen av BankID 2.0, som endelig gir oss Java-fri pålogging til nettbanken vår. (Bilde: BankID Norge/ Hege Steinsland, Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Frodes arbeid lar deg endelig kaste ut Java fra nettbanken din

– Det har vært et komplekst prosjekt, forteller BankID Norges utviklingssjef.

I flere år nå har nettbankkunder blitt møtt av endeløse Java-oppdateringer og blitt prakket på unødvendige verktøylinjer fra Ask, alt samtidig som vi har levd med en sikkerhetsrisiko på maskinene våre.

Ola og Kari Normann har sett rødt hver gang Java-tillegget, det obligatoriske programmet for alle som ønsker å sjekke finansene så vel som å signere digitale dokumenter, har manifestert seg fremfor dem i nettleseren. 

Selv om vi ikke kan sprette champagnen riktig ennå, kan vi i alle fall finne den frem, sette den på utstilling, og glede oss til en enklere bankhverdag. Denne uken leverte nemlig BankID Norge våpenet landets banker og nettbankkunder har etterspurt i lang tid, BankID 2.0.

– BankID 2.0 lar bankene kaste ut Java fra nettbankenes innloggingsprosess, forteller Drift- og utviklingssjef i BankID Norge, Frode Bechmann Nilsen, til Tek.no.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (17)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen