Intervju Clas Sivertsen

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Han er nordmann og sjef for et stort IT-selskap i Taiwan

Du bruker trolig programvaren hans hver dag.

Hardware.no/Taipei: Clas Sivertsen, navnet sier deg mest trolig ikke noe som helst. Hadde du møtt han på gaten her i Norge hadde du neppe lagt merke til noe spesielt heller, han ser ut som en helt normal person. Han er kanskje litt høyere enn gjennomsnittet, men ikke så høy at du sperrer øynene opp.

Likevel har han en bakgrunn og en nåtid som er langt mer spennende enn gjennomsnittet, og sammenlignet med nordmenn flest har han kanskje også kommet lengre enn gjennomsnittet. Dette er nordmannen som reiste ute i verden, først til USA, og deretter til Taiwan der han nå leder American Megatrends – et stort selskap som nok er mest kjent for sine BIOS-er. Sannsynligheten er stor for at du ser logoen deres hver gang du starter PC-en din, men Sivertsen gjør langt mer enn å bare lede dette selskapet.

I Taiwan skiller han seg mer ut, selv om gjennomsnittshøyden også der har skutt i været i takt med utviklingen generelt. Vi møtte han på årets Computex-messe, og det som egentlig skulle vært en times prat på liten stand utartet seg til noe mye mer, og vi fikk møte en ydmyk nordmann en sterk lidenskap for teknologi.

Clas Sigvartsen på AMI-standen i forbindelse med årets Computex-messe.
Clas Sivertsen på AMI-standen i forbindelse med årets Computex-messe.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Clas bruker gjerne tid på å se hva de andre aktørene har å vise frem.
Clas bruker gjerne tid på å se hva de andre aktørene har å vise frem.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mens vi står på standen kommer det stadig vekk folk som skal hilse på eller bare spørre om noen småting. Det er forretningsforbindelser, ulike kontakter og vanlige ansatte i AMI. Clas tar seg tid til alle, og latteren sitter løst.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen