Test

Interview

Regissør av den orginale "Interview", Theo van Gogh, ønsket å lage remakes av tre av sine filmer, men døde tragisk den 2. november i 2004. Likevel ønsket to av produsentene å følge opp prosjektet og resultatet ble blant annet nyinspillingen av "Interview". Steve Buscemi var med på manuset og fikk jobben som regissør, men han klarte i tillegg også å kapre en av hovedrollene i filmen.

Farlig spill

Pierre Peders (Steve Buscemi) er journalisten som helst vil være i Washington og skrive om noe viktig, men i stedet sitter han fast på en restaurant med oppdrag om å portrettere filmstjernen Katya (Sienna Miller). Ingen av dem er noe særlig keen på intervjuet. Hun er drittlei journalister - spesielt de som ikke er forberedt. Han er ikke forberedt, og har lite til overs for kjendiser. Det går ikke lenge før de forlater restauranten etter et nok så mislykket intervju.

Katya er ikke så dum som hun ser ut.
Katya er ikke så dum som hun ser ut.

Pierre Peders hopper inn i en drosje med planer om å dra til Washington, men sjåføren klarer å bli så distrahert av Katya at han kræsjer. Pierre slår hodet og Katya tar ham, av en eller annen merkelig grunn, med seg hjem for å se på skaden. De finner ut at det ikke er så alt for ille og det ender med at de ber hverandre om unnskyldning. Så prøver de å fortsette intervjuet over litt alkohol, men det er ikke så lett. De stoler nemlig ikke på hverandre og begge prøver hele tida å få overtaket på den andre. En stund er han den moralske vinneren av intervjuet, i den neste er det hun som har taket på ham. Det hele utvikler seg til et spill som er dømt til å ende i tårer.

Karakterdreven

Hele historien er karakterdreven og du får ikke se stort til andre på skjermen en våre to venner - eller uvenner. Selv om hele filmen omtrent bare er ren dialog, klarer den å holde koken i en og en halv time. Filmens fremgang kan sammenlignes med å skrelle lagene med skall av en løk; den ene karakteren finner hele tiden ut litt mer om den andre og omvendt.

Buscemi har virkelig gjort seg flid når han har skrevet manuset - noe som viser godt igjen i filmen. Begge karakterene er bunnsolide og veldig realistiske. Han lar oss gradvis bli kjent med folkene bak showbiz-masken og viser oss at de faktisk er personer, de også. Filmen handler mye om fordommer og prøver å vise oss hvor galt det er å dømme noen du ikke kjenner. Den forteller oss litt om hvor lett det er å sitte hjemme i stua og kritisere disse personene som vi egentlig i realiteten ikke kjenner.

Pierre og Katya bedriver et ikke helt ufarlig spill.
Pierre og Katya bedriver et ikke helt ufarlig spill.

Velspilt

Men det er ikke bare et solid manus som gjør denne filmen så bra. Når Buscemi selv spiller i filmen er det jo en selvfølge at du vil få servert en masse førsteklasses skuespill. Han passer rollen som slimål perfekt. Han er både morsom og litt urovekkende på samme tid. Sienna Miller skuffer heller ikke, og viser oss tydelig personen og følelsene bak hennes karakter, Katya, som kanskje ikke viser seg å være den du tror.

Greit utstyrt

Når det kommer til bonusmateriale er denne DVD-utgivelsen helt greit utstyrt. Du får en liten titt bak scenene og noen ord fra Buscemi selv om filmen. Han forklarer litt hva som er poenget i den, hva han ville vise publikum, hvorfor han har gjort ting som han gjorde og så videre. Filmselskapet har også tatt seg tid til å putte inn en liten dokumentarfilm som forteller historien om hvordan idèen om remaken ble til.

Konklusjon

"Interview" stiller svært sterkt på mange områder. Her får du servert alt fra en flott, karakterdreven historie til fantastisk skuespill. Den er både syk, vakker og svært engasjerende. Filmen er også en liten tankevekker. Den forteller deg litt om fordommer; om du ser denne vil du garantert slutte å lese blader som Se og Hør.

Interview   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen