Internettfotball fra VG og TV 2
Teknofil

Internettfotball fra VG og TV 2

Årets Tippeliga er i gang, og flesteparten av kampene startet på søndag kl.18.00. Flere tilbyr nå fotballkampene via internett, med egne kommentatorer, intervjuer osv. TV 2 Sumo er den aktøren som har vært lengst på markedet. VG er en av konkurrentene som gir TV 2 Sumo kamp om fotballbeinet.

I forbindelse med første store styrkeprøven på søndag klokken 18.00, har vi i Teknofil sett nærmere på løsningene til de to aktørene, og testet tjenestene live i kampens hete. '

VG Live
Skal du se på VG Live, må du registrere deg inn med brukernavn, passord og personaldata. Registreringsprosessen er logisk og du starter hele registreringen med å oppgi ditt mobilnummer, som du senere vil få en verifiseringskode tilsendt til. Etter å ha fylt inn dataene, og verifisert kontoen din er du klar til å velge betalingstjeneste. Husk og velg ditt favorittlag om du skal benytte en Rundebillett, da du får VGs egen tapsforsikring. Tapsforsikringen gir deg neste runde gratis om favorittlaget ditt taper inneværende runde.

Med type abonnement valgt, kan du starte og se på kampene live. Det vil si, om du har installert avspillingsprogrammet Move, som VG benytter. Du får en enkel rettledning i hvordan du skal klargjøre programmet, og etter å ha restartet nettleseren din er du klar for Live-fotball.TV2 Sumo

På mye av den samme måten må du registrere deg med brukernavn og passord hos TV2 Sumo. Trykk på Logg inn, så bli kunde. Legg inn de forskjellige dataene det bes om, samt husk riktig e-post adresse. Du vil nemlig få en bekreftelselink tilsendt på e-postadressen du oppgir.

Etter registreringen er bekreftet kan du logge inn og velge den tjenesten du vil benytte, være seg årsabonnement, eller en ukes fri tilgang. TV 2 Sumo bruker teknologi fra Microsoft, i form av Silverlight. Du vil få beskjed om du ikke har programmet, eller at versjonen du har trenger oppdatering automatisk.Problemer med tilgang

Før kampstart klokken 18.00 fungerte tjenestene til TV 2 Sumo, men ved kampstart kom problemene, og det var tydelig at det var kapasiteten som sviktet. Fikk flere ganger feilmeldingen ”Service Temporarily Unavailable”.

Først i andre omgang fikk vi tilgang, tiltross for litt problemer med å logge inn, med beskjed om at brukernavn/passord var ugyldig. Dette løste seg midlertidig ved å sende forespørsel om nytt passord.Ok kvalitet
Kvaliteten på selve sendingene var ok, der TV 2 Sumo hadde mulighet til å sende med 3.000 kbps, selv om vi ikke fikk sendingen til å gå feilfritt over 1300 kbps, tiltross for en bredbåndslinje som takler 10.000 kbps. Øverst i bilderammen til kampen kan du se en skiftnøkkel, og når du trykker på den, kommer det opp tekst i ruten ved siden av der du kan klikke deg inn. I denne menyen kan du teste potensialet i linjen din, samt manuelt stille inn kvaliteten på sendingen. Men på 1300 kbps fikk vi et bra flyttende bilde, selv om kvaliteten ikke var helt topp.

VG Live sin teknologi fungerte bra, der du tydelig kunne se at Move justerte kvaliteten etter båndbredden forløpende, med en maks kvalitet på cirka 1500 kbps. Bildekvaliteten var også her ok, med en sending uten stans og mangel på lyd.

Informasjon på sidene

VG Live sin side er oversiktlig bygget opp, med selve kampen i et nokså stort vindu, med en newsfeed på siden av vinduet og enkel tilgang til de andre kampene nedenfor. I tillegg kan du enkelt se tabellsituasjonen for ditt lag, samt være med å diskutere fotball.TV2 Sumo sine sider er også oversiktlige, med en stor boks i midten av siden som viser kampen. Under selve kampbildet har du en tabell der du kan se hvem som spiller direkte, og enkelt klikke deg inn på. Det går raskt å bytte fra den ene kampen til den andre.Fortsatt best på TV

Først og fremst viste vel nettet frem siden mange av oss misliker. Sider som går tregt, ikke kontakt, problemer med innlogging og behov for nedlastning av programvare. Det at enkelte segmenter gikk tregt må nok lastes på dårlig kapasitet. TV 2 Sumo var for oss en skuffelse i førsteomgang, da vi helt enkelt ikke fikk tilgang verken til siden eller kampen. Men når det er sagt, leverte TV 2 Sumo den beste kvaliteten på kampen, når vi først kom inn på siden og fikk tilgang.

VG Live hadde vi ikke nevneverdige problemer med, selv om kvaliteten på selve bilde var litt dårligere enn TV 2. Men VG Live leverte trossalt hele kampen med lyd og bilde, og er den beste siden for de som liker og chatte, følge med på andre resultater og være interaktiv.

Konklusjonen for oss blir at fotballen fortsatt gjør seg bedre på TV. Kvaliteten på det du får via nettsidene, er ikke på noen måter like bra som fotballkampen du får via TV-signalet ditt. Men om du ikke har denne muligheten, vil nettet være et godt alternativ. Begge nettsidene har logisk og lett manøvrerbare sider, som med gode kommentatorer gir deg litt av fotballstemningen fra stadion, gitt at selve tjenesten faktisk fungerer.

Vil du dele din opplevelse eller erfaring om Tippeligaen på internett? Diskuter på forumet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen