Internett via strømnettet

D-Link lanserer et nytt Powerline-produkt som skal gi hjemmet internett via strømnettet – Powerline AV 500 Adapter (DHP-500AV).

Startpakken DHP-501AV skal gi kunden en komplett nettverksløsning for hjemmet, ved å benytte det allerede eksisterende strømnettet i veggen.

DHP-500AV (og startpakken DHP-501AV) har en Atheros-brikke som skal kunne gi overføringshastighet på opptil 500 Mbit/s, og løsningen inkluderer AES-datakrypteringen på 128 bit.

Videre bruker produktet Quality of Service (QoS) som gjør at nettbrukere ikke blir forstyrret fordi det samtidig streames nett-TV eller musikk over nettverket.

Powerline AV 500 Adapter er utstyrt med energibesparende D-Link Green. Teknikken oppdager automatisk hvilke tilkoblinger som er aktive, og hvis det ikke skjer noen dataoverføringer i løpet av et bestemt tidsrom går adapteren i hvilemodus for å spare strøm. Strømforbruket i standbymodus skal ifølge produsenten være mindre enn 1 watt.

Funksjoner

  • Bruker det allerede eksisterende strømnettet i hjemmet og kobles i vanlige strømuttak (strømledningene må være en del av den samme installasjonen)
  • Overføringshastigheter på opptil 500 Mbit/s
  • Støtte for Quality of Service, som automatisk prioriterer datatrafikk
  • Med ett trykk får brukeren 128-bits AES-kryptering
  • Den energibesparende teknikken D-Link Green
  • Plug & Play-installasjon
  • DHP-500AV er bakoverkompatibel med D-Links HomePlug AV-serien

Pris og tilgjengelighet

Veiledende utsalgspris for den nye Powerline DHP-500AV er 649 NOK, og skal være tilgjengelig i februar. Startpakken DHP-501AV, som inneholder to eksemplarer av DHP-500AV, blir også tilgjengelig i februar, og den kommer til å koste 1095 NOK.

(Kilde: D-Link)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen