Internett nominert til Nobels Fredspris

Det er ingen tvil om at Internett er en av menneskehetens største gjennombrudd når det gjelder kommunikasjon og spredning av informasjon. Internett har på få år blitt en viktig del av livet til mange - noen av oss ser til og med på det som en jobb - og den oppvoksende generasjon kan heller ikke forestille seg et liv uten.

Nå tenker vi kanskje ikke så mye på det til daglig, men Internett er langt mer enn videoer av katter, bondegårdspill på Facebook og muligheten til å bruke arbeidstida på å hetse sine medmennesker i diverse nettfora. Det handler i like stor grad om kommunikasjon på tvers av alle grenser, altså fri debatt og utveksling av kunnskap, tanker og ideer - en prosess som har potensiale til å gjøre verden til et mer opplyst, bedre og mer fredelig sted. Og det er med bakgrunn i nettopp disse egenskapene at den italienske utgaven av Wired har nominert Internett for Nobels Fredspris 2010.

Les også: Slik virker Internett

Vi vet godt at ikke Internett er perfekt, men la oss innse at mange andre nominerte - og sikkert noen tidligere vinnere - heller ikke akkurat er uten dårlige sider. Det største problemet med å gi fredsprisen til Internett er kanskje å finne ut hvem som i så fall fysisk skal ta den imot.

Kilde: Forbes

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen