Internett gir roligere buss

Vi kunne tidligere denne måneden melde om at Internett var nominert til Nobels Fredspris, da som et verktøy for global spredning og utveksling av kunnskap, tanker og ideer. Men alle som har barn vet at datamaskinen og nettilgang også kan bidra til en litt annen type fred.
 
Et knippe amerikanske bussjåfører kan i det minste skrive under på dette, i følge en artikkel i The New York Times. I Arizona har det nemlig en stund pågått et eksperiment med å gi ungdom med litt lang skolevei trådløst internett på skolebussen - et eksperiment som må kunne sies å ha vært mer enn vellykket. Nettilgangen har nemlig ikke bare gjort det det langt enklere å jobbe med lekser og oppgaver for den som ønsker det. For nettet gir også de mer urolige og bråkete individene på bussen noe annet å gjøre enn å plage sidemannen, slik at bråk og problematisk oppførsel mer eller mindre har forsvunnet.

Busser og annen kollektivtransport med nett er for så vidt ikke noe nytt (her på berget kan du i det minste surfe både på buss og tog), men problemfritt har det ikke vært. Og da snakker vi ikke kun om det å finne og bygge ut teknologiske løsninger som gir akseptabel hastighet og dekning. Verre har det vært å se de forskjellige selskapene faktisk forsøke å tjene penger på dette, og derfor i hovedsak fremmet tilbudet på strekninger frekventert av dresskledde pendlere.

Heldigvis begynner det nå å bli en forståelse for at Internett må bil en del av totalpakka - et ekstra lokkemiddel for å lokke over flere til kollektivtilbudene. Og vi - sammen med bussjåfører over det ganske land - håper derfor at internettbusser snart kommer til en skolevei nær deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen