Internett er farlig for datamaskinen

Selskapet StillSecure koblet 6 datamaskiner til nettet, alle med forskjellige versjoner av Windows, Linux og MacOS installert. De lot maskinene være koblet til nettet i en uke, og resultatet var at datamaskinene ble skannet totalt 46 255 ganger i løpet av testperioden.

Etter at maskinene ble skannet, og sårbarheter ble funnet, ble 4 892 direkteangrep mot maskinene oppdaget, som inneholdt alt fra ormer, trojanske hester, virus, spyware og andre former for malware. Undersøkelsen tok bare høyde for hva som skjedde når maskinen var koblet til nettet, og ikke ble brukt til surfing eller e-post.

De gode nyhetene er at alle oppdaterte operativsystemer gjør det veldig bra i testen, da ingen av angrepene mot disse var vellykkede. Windows XP med Service Pack 2 gjorde det som forventet svært bra i testen, og ble angrepet totalt 16 ganger. MacOS X ble angrepet 3 ganger, og to av Linux-maskinene ble angrepet 8 ganger hver, mens Red Hat-versjonen av Linux ikke ble angrepet i det hele tatt.

Windows XP med Service Pack 1 ble derimot angrepet et forbausende høyt antall ganger; 4 857 ganger i løpet av en uke forsøkte noen å bryte seg inn. Etter 18 minutter på nettet var maskinen infisert med Sasser og Blaster. Innen en time ble maskinen omgjort til en spam-sendende bot, som blir styrt via fjernstyring.

Denne testen viser klart at man bør alltid oppdatere datamaskinen sin så ofte som overhodet mulig. I de siste oppdateringene av Windows har Microsoft investert mye tid på sikkerhet, og det ser man klart i denne testen.

Kilde: Denver Post

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen