Guide

Internett-problemer?

Her finner du en del tips som kan løse problemer som gjør at Internett ikke virker.

Midlertidige Internett filer

Prøv å slette midlertidige Internett filer i nettleseren Internet Explorer.

Verktøy, Alternativer for Internett, Generelt, Midlertidige Internett-filer, Slett

Klikk på OK på vinduet som kommer.

Slå av strømmen modemet og på igjen

Prøv å slå av strømmen på modemet eller ruteren du bruker til å knytte din PC til Internett, vent ett øyeblikk og slå strømmen på igjen. Dette "trikset" gjelder som regel kun hvis du ikke får kontakt med Internett i det hele tatt. Du vil med andre ord ikke kunne lese denne nettsiden hvis dette er tilfellet, men det er uansett kjekt å vite at du har denne muligheten fordi dette løser ofte et problem med Internett.

Windows oppdatering

Prøv å installere siste oppdateringer for din Windows fra følgende nettside windowsupdate.microsoft.com. Problemet du har med Internett er muligens ikke direkte konsekvens av dårlig oppdatert Windows, men det er uansett viktig å oppdatere Windows av sikkerhetsmessige årsaker.

Iexplore.exe henger

Hvis prosessen iexplore.exe henger, vil ikke Internett eller Windows fungere skikkelig. Du kan høyreklikke på oppgavelinjen nederst på skjermen og velge Oppgavebehandling. Velg Prosesser og blant de mange prosessene som finnes der, finner du kanskje iexplorer.exe. Den kan du klikke på og velg Avslutt prosess. Pass på å ikke forveksle iexplore.exe med explorer.exe. Det er iexplorer som skal avsluttes og ikke explorer.

Gratisprogrammet Faber Toys er et godt alternativ til Oppgavebehandling i Windows. Med Faber Toys får du mer detaljert informasjon om alle prosessene i Windows.

Datavirus

Kan gjøre mye rart med datamaskinen, blant annet føre til ustabilt Internett og Windows. Se vår datavirus-guide.

Spionprogrammer

Dette er programmer som du laster ned fra Internett, gjerne uten at du vet det, og brukes til å samle inn informasjon om deg. Slike programmer er gjerne ressurskrevende for Windows.

Du kan fjerne spionprogrammer med Ad-aware og/eller Spybot.

Enkelte spionprogrammer lar seg dessverre ikke fjerne på denne måten. Har du et spionprogram på PC-en sin som du vet navnet på, kan du prøve et søk med søkemaskinen Google. Bruk følgende søkeord (erstatt ordet "program" med navnet på spionprogrammet du ønsker å fjerne):

program remove

På denne måten vil du ofte finne enten tips som kan brukes til å fjerne det aktuelle spionprogrammer, eller et bestemt program som fjerner det.

Proxy-server

Dette er en server mellom din nettleser og webserveren som formidler nettsidene til deg. Er det satt opp en Proxy-server i Windows som er feil eller ustabil, vil du oppleve ustabilt Internett.

Du kan prøve å slette en eventuell Proxy-server i Internet Explorer:

Verktøy, Alternativer for Internett, Tilkoblinger, LAN-innstillinger...

DNS

"Dynamic Name System" (DNS) er et system som kobler sammen et domenenavn og en IP-adresse, slik at det er mulig å lokalisere domenet på Internett. Det er DNS-servere som har denne oversikten og sender den videre rundt i verden. Er det satt opp feil eller ustabil DNS-server i Windows, vil du ikke kunne se nettsider som er adressert med et domenenavn.

DNS-serveren du bruker i oppsettet i Windows, kan være ustabil eller feil. Se via Kontrollpanel og nettverk, om det er satt opp riktige DNS-servere.

Er du usikker på hvilke DNS-servere du skal bruke, ta kontakt med din Internett-leverandør og spør dem om oppsett for DNS-servere.

TCP/IP

Problemet kan være feil i protokollen TCP/IP. Du kan prøve å slette TCP/IP og installer den på nytt via Kontrollpanel og nettverk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen