Internett gjør deg ikke asosial
Teknofil

Internett gjør deg ikke asosial

Med ny teknologi kommer det stadig advarler om at den mellommenneskelige kontakten forsvinner. Internett kan fort bli et sted hvor du går alene og dermed får mindre tid med dine nærmeste. De fleste bruker derimot Internett sammen med nære venner og familie.

Deler nettopplevelser med familie
En undersøkelse gjort av amerikanske Pew Internet & American Life Project. viser at Internett slett ikke er asosialiserende. Derimot deler vi nettopplevelser med hverandre og gjør surfing til en sosial affære. Undersøkelsen viser at Internett er en viktig del av vårt hverdagsliv, men det er ingen grunn til å bekymre seg for at familiemedlemmene skal miste kontakten på grunn av nettbruk eller annen moderne teknologi.

- Noen analytikere har bekymret seg for at ny teknologi kan skade familielivet, men vi ser at teknologien åpner for nye former for kommunikasjon og sosialt samvær, sier Tracy Chapman, ansvarlig for undersøkelsen, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at over 50 prosent av nettbrukere som bor med kone eller mann og har ett barn eller flere, deler nettopplevelser flere ganger i uken. Ytterligere 34 prosent oppgir at de gjør dette av og til.

Har ny teknologi en positiv effekt?
11 prosent av de som deltok i undersøkelsen mener derimot at Internett og annen ny teknologi har medført at familielivet ikke er like tett som tidligere. 25 prosent mener samtidig at ny teknologi har gjort familiebåndene sterkere. 60 prosent mener på sin side at ny teknologi hverken har hatt spesielt negativ eller positiv effekt på familielivet.

Hele undersøkelsen kan leses her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen