Et eksempel på hvordan IDL vil advare mot nye trusler mot Internett.
Et eksempel på hvordan IDL vil advare mot nye trusler mot Internett.

Internett får sin egen vaktkatt

Internet Defense League skal "beskytte det frie Internett".

For våre trofaste lesere er det ingen nyhet at Internett – i det minste som vi kjenner det – er under stort press. Sensur, overvåking, regionssperrer og regelrett krigføring har fått godt fotfeste, mens opphavsrettsorganisasjoner har prøvd å få kontroll gjennom lovforslag som SOPA og ACTA.

Med et slikt press fra alle bauger og kanter kan det bli vanskelig å følge med på trusselbildet mot et fritt Internett. Nå starter organisasjonen The Internet Defense League opp et initiativ for å gjøre noe med akkurat det.

Bak organisasjonen med det supre navnet står kjente aktører som EFF, Wordpress, Mozilla, Reddit, the Cheezburger Network, AccessNow, TechDirt, Grooveshark, Fark, Tor, Free Press, TorrentFreak, Public Knowledge, Open Congress, BoingBoing og flere andre – mange av disse var også med på å mørkelegge Internett den 18. januar i år.

Bat/Cat-signal

Denne katten kan snart dukke opp på en nettside nær deg.
Denne katten kan snart dukke opp på en nettside nær deg.

Planen til The Internet Defense League, eller bare IDL, er å samarbeide med grupper som Public Knowledge og EFF for å oppdage nye trusler mot det frie Internettet.

Skulle en slik trussel dukke opp, vil alle medlemmene få beskjed om å sette opp en melding på sine nettsider. Ifølge IDL kan vi tenke på dette som et slags "bat-signal" for Internett.

Håpet er å på denne måten kunne nå ut med en advarsel til mange millioner internettbrukere samtidig. Det gjør det også mulig å samle massene for å protestere – folk kan for eksempel oppfordres til å kontakte sine lokale politikere for å si hva de mener.

"Med den kombinerte rekkevidden av våre nettsider og sosiale nettverk, kan vi være langt mer effektive enn en hvilken som helst enkelstående organisasjon", skriver IDL på sine nettsider.

Mer informasjon finner du på The Internet Defense Leagues hjemmesider, hvor du også kan melde deg inn.

Kilde: MaximumPC

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen