Internet Explorer sliter

Det har i den siste tiden strømmet på med meldinger om oppdagelser av nye kritiske sikkerhetshull i Internet Explorer. Lørdag for en knapp en uke siden fortalte vi om et hull som kan føre til at nettleseren krasjer når brukeren besøker enkelte nettsider.

I går fortalte vi om en ny sårbarhet i IE som ble oppdaget av nederlenderen Jeffrey van der Stad. Dette er en sårbarhet i HTA-filer, som gjør at en angriper kan kjøre denne typen filer uten brukerens tillatelse. Brukere kan utsette PCen for fare kun ved å surfer på spesielle nettsider med den ondsinnede koden.

Det danske sikkerhetsselskapet Secunia har nå meldt om et nytt sikkerhetshull i Internet Explorer som de karakteriserer som meget kritisk. Denne sårbarheten er en feil i en såkalt "createTextRange()"-funksjon som brukes i dialogbokser på nettsider. Hvis brukeren besøker nettsider med den ondsinnede koden kan en angriper kjøre vilkårlig kode på PCen. Problemet kan løses ved å slå av Javascript-funksjonen i IE.

Ifølge nettsiden pcworld.com skal Microsoft ha planer om å slippe en oppdatering snart som skal fikse en rekke sikkerhetshull i Internet Explorer 6.0, men det er usikkert hvor mange hull som blir fikset og når denne oppdateringen slippes. Neste månedlig oppdatering fra Microsoft kommer 11. april, men det er usikkert om IE-oppdateringen kommer før dette.

Microsoft har innrømmet at Internet Explorer 6.0 er for dårlig, og planlegger lansering av IE 7.0 senere i år.

En annen mulighet er å bruke en alternativ nettleser, for eksempel Firefox eller Opera.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen