Internet Explorer mister grepet på markedet
Teknofil

Internet Explorer mister grepet på markedet

Havner trolig under 50 prosent i løpet av mars.

Selv om Microsofts nyeste nettleser Internet Explorer 9 vokser, faller den sammenlagte bruken av Internet Explorer-nettleserne verden over. Hvis den nåværende trenden fortsetter vil den totale bruken av Internet Explorer falle under 50 prosent i løpet av mars.

IE9 vokser, men IE faller sammenlagt

Microsoft har valgt å fokusere på det positive i sine pressemeldinger, og melder om en økende bruk av deres nyeste nettleser, Internet Explorer 9. Nettleseren har hatt en konstant vekst siden den ble lansert tidligere i år, og ifølge Net Applications blir nettleseren brukt av omtrent hver tredje amerikaner som var med i undersøkelsen. Dette reflekterer også tallene for resten av verden, som bekrefter at IE9 har gått forbi IE8.

Likevel sliter Microsoft med konkurranse fra sine egne, eldre nettlesere, som fortsatt blir brukt av en stor andel brukere. Om kort tid vil de gjennomføre tvangsoppgradering av eldre versjoner av nettleseren, men hvor mange som vil bli påvirket av dette er usikkert.

Selv om IE9-bruken går oppover, sliter Microsoft med resten av IE-versjonene.
Selv om IE9-bruken går oppover, sliter Microsoft med resten av IE-versjonene.

Ser man på det totale antallet Internet Explorer, uansett versjon, mister Microsoft stadig grepet på markedet. Fra deres enorme ledelse i 2004 hvor de hadde 95 prosent av markedet, har de nå falt ned til 51,9 prosent. Dette er en nedgang på nesten én prosent siden november, mens Google Chrome steg i samme tidsperiode med nesten én prosent, og avslutter året med en markedsandel på 19,1 prosent.

Brukere går over til Chrome

Hvis trenden fortsetter vil bruken av Internet Explorer synke til mindre enn 50 prosent i løpet av mars 2012, ifølge Computer World. Firefox vil antageligvis også miste andreplassen sin til Google Chrome, som blir et stadig mer attraktivt alternativ.

Disse tallene representerer kun nettleserenbruken for datamaskiner, og reflekterer ikke bruken på mobile enheter. Hvis disse blir medregnet har IE allerede falt under 50 prosent. Ser man kun på mobilplattformen er det Apples Safari som dominerer, med en markedsandel på omtrent 62 prosent.

(Kilde: Neowin, Computer World)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen