Internasjonal spamgruppe stoppet

Amerikanske myndigheter fikk tirsdag en amerikansk føderal domstol til å fryse spamgruppens bankkontoer. Gruppen, som blir kalt Herbalking av etterforskerne, har sendt flere milliarder e-post på de siste 20 månedene, hovedsaklig med tilbud om falske klokker og diverse piller.

– Dette er ganske stort. På et tidspunkt stod denne gjengen for opp til en tredjedel av all spam, sa Richard Cox i Spamhaus til The New York Times. I dag er det antatt at over 90 prosent av all e-post som sendes er spam. Herbalking har benyttet seg av flere store botnett for å få sendt den enorme mengden spam.

Etterforskere har estimert at ett av gruppens botnett bestod av 35 000 datamaskiner og kunne sende 10 milliarder e-poster på en dag. I januar var nettopp dette botnettet den største kilden til spam på internett.

Dette er ikke første gang amerikanske myndigheter har stoppet spammere, men det er sannsynligvis den største operasjonen de har stoppet til nå. Gruppen hadde forbindelser til Australia, New Zealand, India, Kina og USA. Det er foretatt razziaer hos flere medlemmer av gruppen.

(Kilde: The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen