Interaktiv røykeslutt

Å slutte å røyke ved hjelp av Happy Ending innebærer at du via telefon, internett og sms daglig blir guidet gjennom prosessen.

 

Helt ny metode

Ved bestilling av tjenesten må du oppgi slutte-dato. Med utgangspunkt i denne datoen, deles prosessen inn i tre ulike faser – forberedelsesfasen, sluttefasen og oppfølgingsfasen. Via sms og på nettsiden hvor du må logge deg på med personlig brukernavn, blir du gitt råd om løsninger og teknikker som skal hjelpe deg å overvinne de såkalte negative kreftene; dette tilpasset den fasen du befinner deg i.

 

I tillegg blir du oppringt av Happy Ending hver dag. Her blir du møtt av en automatisk telefonstemme som ber deg taste 1 dersom du har hatt en røykfri dag – og 2 dersom du har falt for fristelsen. Har du overvunnet sigarett-hungeren – du har selvsagt det – så får du en oppmuntrende beskjed i sjangeren; ”Så flink du har vært! Gled deg til en god nyhet om lungene dine i morgen!” Gikk du derimot i fella, tilpasses det videre programmet etter dette.

 

Happy Ending tar nemlig utgangspunkt i at de fleste kommer til å sprekke underveis. Hvis eller når det skjer, tilpasses programmet deretter – og det skal dermed være håp for deg likevel.

 

– Happy Ending er totalt annerledes enn alle andre metoder for å slutte å røyke. Programmet bygger på moderne atferdspsykologi, siste nytt innen røykesluttforskning og moderne interaktiv kommunikasjonsteknologi, sier Daglig leder i Happy Ending, Harald Schjelderup-Lund.

 

– Programmet tar utgangspunkt i en kartlegging av de psykiske, fysiske og sosiale reaksjoner en person som prøver å slutte å røyke utsettes for i ukene og månedene etter at man har sluttet. Happy Ending etablerer en terapeutisk relasjon med brukeren og loser vedkommende gjennom hele den vanskelige perioden, og så lenge det er behov for støtte og oppfølging i inntil ett år etterpå, sier Schjelderup-Lund.

  

Utviklingen av Happy Ending har vært ledet av professor Dr. philos Pål kraft ved universitetet i Oslo. Med seg på laget har han hatt representanter fra flere av landets sykehus samt Institutt for Samfunnsforskning og Statens institutt for rusmiddelforskning. Happy Ending samarbeider i tillegg med Sosial- og helsedirektoratet, og er også støttet av Norges Forskningsråd.

 

Gode resultater

Det er dessverre ingen nyhet ar det er vanskelig å slutte å røyke. Tall fra helsedirektoratet viser at kun en av ti som prøver å slutte uten hjelp klarer det – resten sprekker.

 

– I følge en omfattende undersøkelse gjennomført av det internasjonale testinstituttet Synovate 7, er hele syv av ti Happy Ending-brukere fortsatt røykfrie etter seks måneder, avlutter Schjelderup-Lund.

 

Alt har sin pris

Prisen på Happy Endings røykeslutte-program er på 1850 kroner – og ved første øyekast kan denne virke forholdsvis stiv. Dersom det er hold i påstanden om at dette virkelig fungerer er den derimot ikke like avskrekkende.

 

Dersom du røyker 10 sigaretter om dagen er utgiftene dine på denne dårlige vanen 980 kroner i måneden. Dette vil igjen si at du har årlige sigarett-utgifter på svimlende 11 760 kroner. Med andre ord kan du tjene inn de 1850 kronene på to måneder – og i tillegg får du en ubetalelig helsegevinst på kjøpet. Et knalltilbud som sådan!

 

Happy Ending kan kjøpes i apoteker eller bestilles her 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen