Intels overklokkingssperre "avslørt"


Var Intels overklokkingssperre bare juks?

Etter å ha hatt et par 915/925-hovedkort til testing i noen uker, så nettstedet PC Ekspert "lyset" i Albatron sitt PX915G-hovdekort. Dette lar brukerne sette opp spenningen/volten til nordsiden, og vips klarte de å klokke opp frontsidebussen til det de måtte ønske. Konklusjonen var for deres del innlysende: Nordsiden i 9xx-hovedkortene har ikke nok spenning til å håndtere høyere systembusser.

Dette skulle tilsi at det ikke finnes en menneskeskapt overklokkingsssperre i Intels nye brikkesett - men at det er en fysisk begrensning selve nordsidens evne til å håndtere høyere frekvenser. At hovedkortprodusentene kan komme forbi sperren ved ganske enkelt å åpne for voltmodding av nordsiden, kommer derimot som en overraskelse på noen og enhver.

I følge den samme nettsiden skal Albatron, som lager hovedkortet med modbar nordsidespenning, ha bekreftet at det bare er et spøsmål om høyere spenning.

Dersom denne informasjonen skulle stemme, spenner det ben på de store hovedkortprodusentene som skryter av å ha "hacket" overklokkingssperren via forskjellige avanserte overklokkingsmetoder - som gjerne er eksklusive for de enkelte produsentene. Det vil antakelig også hjelpe til med å jevne ut markedet, ettersom mange har fryktet for de mindre hovedkortprodusentene som ikke har nok ressurser til å uvtikle sine egen løsninger.

Derimot har ikke informasjonen fra PC Ekspert blitt uavhengig bekreftet av andre kilder. Inntil flere bekrefter teorien, som riktignok kan virke logisk nok i seg selv, kommer den sannsynligvis til å møtes av en sunn dose skepsis i de fleste overklokkingsmiljøene.

Skulle det derimot bli bekreftet, kan vi se frem til større vifter på nordsidene, og en ny BIOS-funksjon å forholde oss til i overskuelig fremtid: Justering av spenningen til nordsiden.

(Kilde: PC Ekspert)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen