Intels neste brikkesett avslørt


The Inquirer gjengir Intel-siden (nesten) ordrett i dag
(bilde: The Inquirer)

Det var selskapet selv som postet informasjon om de nye brikkesettene sine før tiden, men siden da har de klart å gjemme dem bort igjen. Takket være blant andre The Inquirer, får Intel nå problemer med å holde på hemmeligheten om de hittil raskeste brikkesettene sine, som først og fremst kjennetegnes av systembussen på 1066 "MHz" (266 MHz QDR).

For å utnytte 1066FSB kreves det såklart også en prosessor som støtter dette, og slike skal etter sigende komme mot slutten av måneden. Dermed skulle datoen for lanseringen av brikkesettet og hovedkortene som følger si seg selv.

Selv om brikkesettene - og Intels egne hovedkort - bare ser ut til å støtte DDR2-533, har vi informasjon fra godt hold om at enkelte hovedkortprodusenter vil introdusere støtte for det raskere DDR2-667-minnet i 925XE-hovedkortene sine, som skal by på det "beste av det beste".

Bortsett den høyere systembussen, og støtten for den neste prosessorgenerasjonen fra Intel, ser kortene ut til å ha de samme egenskapene som resten av 9xx-familien. Dette innebærer Matrix Storage Technology, SATA-150, og High Definition Audio. Brikkesettene kommer ikke overraskende uten integrert grafikk.

Intel 925XE spesifikasjoner

  • FSB: 1066, 800, 533 "MHz"
  • Opp til 4 GB DDR2-533/400
  • 1x PCIe x16, 2x PCIe x1, 4x PCI
  • High Definition Audio, 8.1
  • 8x USB 2.0, 3x FireWire
  • 4x SATA-150, 1x PATA-100
  • Matrix Storage og RAID 0/1
  • Gigabit LAN

I løpet av neste måned kommer antakelig også Intels hittil dyreste desktop-prosessor - Intel Pentium 4 Extreme Edition med 1066FSB. Denne vil koste omtrent ti tusenlapper, og vil antakelig være kremen av kremen til disse brikkesettene.

Samtidig kommer det Pentium 4-brikker med 2 MB L2-cache, men disse kommer ikke til å støtte 1066-frekvensen på papiret. Derimot er det all grunn til å tro at brikkesettene vil gi overklokkere solid takhøyde, selv for 800FSB-prosessorer.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen