Intels dobbelprosessor på IDF


Dagens Pentium 4 "Prescott" LGA775


Dagens NetBurst-baserte "Prescott"-arkitektur ble forkastet for fremtidige prosessorgenerasjoner omtrent samtidig som de kom på markedet, på grunn av høyt effektforbruk og varmeutvikling. Fremtiden er doble prosessorkjerner, som er trygt forankret i både Intels, AMDs og IBM sine veikart for 2005-2006. Intels dobbelprosessor kommer i midten av 2005 - omtrent samtidig som AMD sin, men mange av detaljene om proessoren bli annonsert allerede om to uker.

Intel kommer ifølge Digitmes til å bruke sitt eget Intel Developer Forum til å forberede verden på "Smithfield" og "Napa"; som blir desktop- og notebook-variantene av dobbelkjerneprosessoren deres. Kort fortalt blir begge en videreføring av dagens Pentium M-prosessorer med "Dothan"-kjerne på 90 nanometer - og begge vil antakelig representere radikale endringer i Intels design, etter at selskapet har vært på ørkenvandring etter nye ideer i det siste.

Selskapet vil holde minst én presentasjon om hvordan man best kan dra nytte av doble prosessorkjerner i praktisk bruk. Dette kan fort bli den første serven i en større kampanje for å få programvareindustrien til å utnytte dobbelprosessorene når de først kommer. Programvarestøtte er svært viktig for ny prosessorteknologi, noe både AMD og Intel har fått erfare i det siste.

(Kilder: X-bit labs, Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen