Intels Xeon-prosessorer kommer til bærbare PC-er
(Bilde: Illustrasjonsbilde / Intel)

Intels Xeon-prosessorer kommer til bærbare PC-er

De råeste Skylake-baserte prosessorene skal bringe bærbarytelsen til et nytt nivå.

Intels Xeon-prosessorer er mest brukt i kraftige servere og stasjonære arbeidsstasjoner, men nå vil vi snart få se Intels kraftigste prosessorer også i bærbare PC-er.

I forkant av neste ukes utviklermesse, Intel Developer Forum (IDF), har prosessorgiganten annonsert sin første Xeon-prosessor spesielt beregnet på bærbare PC-er. Prosessoren har navnet Xeon E3-1500M v5, og er basert på Intels nyeste generasjon prosessorarkitektur; Skylake. 

Intel skriver i et blogginnlegg at stadig flere designere, innholdsprodusenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbeidsstasjonsytelse i en portabel PC, og at det er bakgrunnen for at de nå har valgt å lage Xeon-prosessorer beregnet på bærbare PC-er. 

Ifølge IDC-tall Intel viser til har salget av mobile arbeidsstasjoner vokst år-over-år seks kvartaler på rad.

Thunderbolt 3

I tillegg til å være basert på Skylake, vil Xeon-baserte bærbare arbeidsstasjoner støtte feilkorrigerende minne for høyere pålitelighet, i tillegg til Intel vPro-teknologi med maskinvarebaserte sikkerhetsløsninger og fjernadministrasjon. 

Bærbare Xeon-arbeidsstasjoner vil også ha støtte for Thunderbolt 3, som benytter en USB Type-C-port og kombinerer det beste fra både Thunderbolt og USB i én og samme kabel. 

Flere detaljer om Intel Xeon E3-1500M v5 vil antagelig bli annonsert på IDF neste uke, der Tek.no kommer til å være tilstede.

Dette er den nye superporten som kommer i din neste PC:
Med Thunderbolt 3 smelter USB Type-C og Thunderbolt sammen »

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen