Intels nye flaggskip-prosessor forsinket

Intels nye flaggskip-prosessor forsinket

Ivy Bridge lanseres trolig som planlangt, men det kan måneder før du får den.

Intels kommende Ivy Bridge-prosessorer vil bli en av årets største nyheter. De splitter nye tallknuserne skal ha en langt bedre grafikkbit, levere mer prosessorkraft og komme med helt ny teknologi på innsiden.

Det har lenge vært ryktet at lanseringen vil finne sted 8. april, men nå kan det se ut som om dette i stor grad vil bli en salgsstart på papiret. Bransjenettstedet Digitimes, som har vært i kontakt med kilder hos produsentene av bærbare maskiner, skriver nå at det er et veldig lite parti prosessorer som er klare på lanseringsdagen.

De store volumene vil ikke komme i butikkhyllene før etter juni måned, mer enn to måneder etter lanseringen.

Økonomikrisen får skylda

De samme kildene sier til nettstedet at bærbarprodusentene har problemer med å selge unna de Sandy Bridge-baserte maskinene, det som vil bli forgjengeren til Ivy Bridge, på grunn av den økonomiske situasjonen i både Amerika og Europa. Av samme grunn får ikke Intel solgt unna lagerbeholdningen av Sandy Bridge-prosessorere.

Kildene sier at Ivy Bridge-prosessorene av den grunn blir sendt ut senere, for å minimere det økonomiske konsekvensene.

Nettstedet peker også til at dette totalt sett ikke har veldig stor betydning for de som ønsker å kjøpe seg en ny bærbar maskin denne våren. Bransjen forventer ikke å se en stor trend der forbrukerne bytter bærbar maskin, før Windows 8 lanseres mot høsten.

Stort fokus på bærbare maskiner

Det har i mange år vært solgt langt flere bærbare maskiner enn stasjonære, og blant de bærbare er Intel den definitivt største aktøren. Det er nettopp der hovedfokuset til Ivy Bridge ligger, og bransjen har stor tro på ytelsen disse kombinerte grafikkkortene og prosessorene vil gi.

– ULV-versjonene av Ivy Bridge-prosessorene vil yte 90 prosent av «fullversjonen», sa HPs Staffan Sjöberg på et pressearrangement tirsdag kveld.

ULV-versjonene av Core 2-generasjonen var typisk 50 prosent dårligere enn fullversjonene, mens dagens Sandy Bridge ligger på rundt 70-80 %.

Lanseres sammen med Kepler

Datoene som så langt er lekket, tilsier at de første Z77-hovedkortene, hovedkort som benytter et brikkesettet laget for Ivy Bridge-prosessorene, skal vises frem allerede 6. mars. Da vil de fleste aktørene befinne seg på den store elektronikkmessen CeBIT i Hannover, Tyskland.

En snau måned senere, 2. april, skal prosessorene trolig lanseres og alle munnkurver fjernes, før salget starter 8. april. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra Intels side.

Ryktene skal også ha det til at Nvidia vil lansere sin kommende generasjon skjermkort, kodenavn Kepler, på den samme datoen. Informasjon som nylig er lekket fra den kanten tilsier at de første skjermkortene skal komme i april, og det er ikke utenkelig at Nvidia da vil lansere i samspill med Intel.

(Kilder: Digitimes, Sweclockers, Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen