Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Intel)

Intels neste prosessorplattform kommer allerede neste år

Bekrefter nå at krympingen ned til 10 nanometer ikke vil bli utsatt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner å bli vanskeligere å krympe prosessorteknologien videre nedover, noe Intel indikerte da det ble klart at de skulle lansere en tredje plattform basert på 14 nanometers produksjonsprosess, etter nåværende Broadwell og Skylake.

Dermed ble altså overgangen til 10 nanometer forsinket og den såkalte «tick-tock»-modellen brutt, men nå kan The Inquirer i det minste melde at den neste krympingen ikke blir ytterligere utsatt.

Kommer helt sikkert i 2017

Intel skal nemlig ha bekreftet at 10-nanometersplattformen, kjent som «Cannonlake», er i rute med sikte på lansering i løpet av andre halvdel av 2017.

Bekreftelsen kom i form av en kommentar til en jobbannonse oppdaget av nettstedet The Motley Fool. Denne annonsen indikerte at produksjonen av Cannonlake-prosessorene skulle starte om to år fra annonsens dato, som var 21. januar 2016.

Illustrasjonbilde.
Illustrasjonbilde. Foto: Intel

I så fall ville ikke prosessorene ha gått i produksjon før 2018, men Intel har altså nå avkreftet overfor The Motley Fool at dette er tilfellet. Ifølge selskapet kom misforståelsen av at den nevnte jobbannonsen inneholdt feilaktige opplysninger.

Tre 14-nanometers plattformer

Når det gjelder Cannonlake vet vi ikke så mye om denne plattformen ennå. Det som imidlertid er sikkert er at Cannonlake vil få følge av ytterligere to prosessorplattformer basert på 10 nanometers produksjonsprosess, som vi meldte i januar.

Disse skal visstnok hete «Ice Lake» og «Tigerlake» og vil dukke opp henholdsvis høsten 2018 og høsten 2019. Deretter tilsier ryktene at de første 7-nanometersprosessorene vil komme i 2020. Før alt dette skal det imidlertid altså komme enda en 14-nanometers plattform, kalt «Kaby Lake», som skal komme mot slutten av inneværende år.

Mobilprosessorene krympes også: Ifølge ryktene skal Snapdragon 830 produseres på 10 nanometer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen