Illustrasjonsbilde (Bilde: Intel)

– Intels neste brikkesett får ikke SATA Express

Velter utfordringen over på hovedkortprodusentene.

Intel kommer ikke til å støtte den nye SATA Express-standarden i sitt kommende brikkesett i 9-serien, melder nettstedet VR-Zone. Dermed blir det opp til hovedkortprodusentene å integrere standarden.

9-serien er brikkesettet som blir utviklet for den kommende prosessorarkitekturen Broadwell, som igjen er etterfølgeren etter dagens Haswell-arkitektur. Z97-brikkesettet er ikke ventet på markedet før i fjerde kvartal 2014, og mange hadde regnet med at Intel ville være blant de første til å støtte SATA Express.

Slik forestilte SATA-IO seg at nye signalkabler ville kunne se ut.
Slik forestilte SATA-IO seg at nye signalkabler ville kunne se ut.

Slik gikk det ikke, i alle fall om vi skal tro på ryktene. Siden hovedkortprodusentene selv må sørge for støtten, via tredjepartskontrollere, vil det kunne medføre en økt kostnad. Hvor mye det er snakk om er ikke kjent.

Dette er SATA Express

Den nye SATA Express-standarden ble sluppet noe tidligere i høst, etter at den tidligere var ventet på plass innen utgangen av 2011. Først i januar i år ble den nye versjonen sluppet for tilsyn og testing av organisasjonens medlemmer – og i august ble den altså endelig klar til bruk.

SATA Express blir en god del kjappere enn dagens SATA-standard, vi snakker om en overføringsytelse på 2 GB/s – mot dagens 0,6 GB/s. Trikset består helt enkelt i å benytte to signalbaner fra PCI Express-grensesnittet, og bruke den til lagringsformål. På en måte blir dette med andre ord som å ha PCI Express-basert lagring.

Vil du ha en SSD nå, så er det mange alternativer. Her er våre anbefalinger »

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen