Intel NUC D54250WYK. (Bilde: Intel)

Intels minimaskin får kraftig oppgradering

Ny, spenstig NUC-modell underveis.

Intels minidatamaskin NUC har vi allerede latt oss sjarmere av, og siden den første utgaven ble lansert er det også meldt om at kraftigere versjoner av maskinen er på vei.

Nå er ventetiden over. Intel har nemlig kunngjort et nytt medlem i NUC-familien, som blir en ganske solid oppgradering i forhold til forrige modell.

Haswell og 4K

Den nye NUC-maskinen bærer navnet D54250WYK og tar nå endelig steget opp til en Haswell-basert Core i5-prosessor, nærmere bestemt i5-4250U med klokkefrekvens på 1,3 GHz. Denne kan økes til 2,6 GHz via Intels Turbo Boost 2.0-teknologi.

I tillegg kommer maskinen med den integrerte grafikkprosessoren HD Graphics 5000 og byr også på den såkalte Quick Sync Video-teknologien, som skal gjøre videokonvertering kjappere.

Ellers leveres maskinen denne gangen med en DisplayPort 1.2-utgang som ifølge Intel har støtte for 4K-oppløsning, noe som altså betyr at du kan bruke den nye NUC-modellen som et fremtidsklart mediasenter. En infrarød sensor for bruk med fjernkontroll er i dette henseende også på plass i minidatamaskinen.

Pris ukjent

Andre tilkoblingsmuligheter inkluderer fire USB 3.0-utganger, HDMI-utgang og mSATA-kontakt. Som tidligere kan enheten utstyres med opptil 16 GB minne.

De ytre dimensjonene til Intels nye tass er på 11,6 cm x 11,2 cm x 3,4 cm. Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men om du setter opp et varsel i Prisguide vil du få beskjed.

Vi har allerede testet Core i3-versjonen av NUC:
Maskinen er et imponerende lite sjarmtroll »

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen