Devil's Canyon, her uoverklokket.
Devil's Canyon, her uoverklokket. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Intels entusiastprosessor er overklokket til hele 7 GHz

For å være djevelsk nøyaktig: 7003,38 megahertz.

Den nye enusiastprosessoren Intel Core i7-4790K har nå blitt overklokket til imponerende 7003,38 MHz. Med tanke på at den først ble sluppet tidligere denne måneden, regner vi den som knapt ute av startblokkene – og da er det altså gode utsikter til at den nye prosessoren med tiden vil ta sin planlagte posisjon som en skikkelig overklokker.

Prosessoren er en av to modeller tilhørende Intels Devil's Canyon – i praksis Haswell Refresh med bedre varmespreder og strømbehandling. Intel Core i7-4790K har en baseklokkefrekvens på 4,0 GHz og gjør vanligvis 4,4 GHz i turbomodus.

At dette kunne bli en robust overklokker fikk vi for øvrig en forsmak på under årets Computex-messe i Taiwan, der vi se et eksemplar på 4,5 GHz med passiv kjøling.

Milepælen på 7 GHz ble dog naturlig nok nådd med litt annet utstyr, herunder dugelige mengder med flytende nitrogen og det nokså heftige hovedkortet ASRock Z97 OC Formula.

7003,38 MHz er dog ingen rekord i Intel-leiren for nyere Intel-prosessorer (takk Simen1). Tidligere denne måneden ble fjorårets stjerneskudd Intel Core i7-4770K presset opp i imponerende 7181.23 MHz på samme hovedkort.

Enn så lenge er altså de gamle eldst.

Vi kjørte Core i7-4770K på 4,5 GHz:
Les vår test av den gamle Haswell-toppmodellen >>>

Kilde: SoftPedia

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen