Intelligente klær fra Benetton


Hvilket slips matcher skjorta?

Nå er det slutt på blåstripete bukser, cordfløyel og t-skjorter. Benetton i Italia har startet et pilotprosjekt hvor de har utviklet en ny type merkelapper til å sy fast på klærne. Disse merkelappene har, i tillegg til vaskeanvisning og produktinformasjon, en innebygget RFID-basert databrikke som inneholder elektronisk informasjon om produktet.

Den forteller historikken til f.eks. buksen du ønsker å kjøpe, farge, størrelse, stofftype og ikke minst hvilke andre produkter den matcher. Det er jo praktisk å vite at hvis man kjøper akkurat denne buksen, kan det være fint med den type genser og det slipset i tillegg.

Selvfølgelig ble ikke denne "merkelappen" lansert uten et visst oppstyr, ettersom kundene fryktet informasjonen som kunne bli lagret om dem i databrikken. På grunn av dette er det foreløpig bare èn Benetton-forretning i Italia som har denne ordningen som en prøveordning.

Spørsmålet er hvor lenge det vil vare, ettersom flere andre aktører ser på samme løsning og de intelligente klærne er ubønnhørlig på vei.

Tenk deg bare følgende scenario; du går inn i en klesforretning, velger deg ut et par bukser, får samtidig beskjed om at da bør du ha noen bestemte strømper i tillegg. Når man så har handlet ferdig registreres det i kassen og du går bare ut igjen. Beløpet trekkes deretter automatisk fra din konto.

(kilde: Norsk Storage Forum)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen