Intel X58 støtter SLI

Får SLI-støtte: Asus P6T Deluxe
Får trolig SLI-støtte: Asus P6T Deluxe

På den andre siden av kloden, nærmere bestemt San Jose, California, holder Nvidias Nvision 08-konferanse til – og denne gangen har det kommet gode nyheter.

Det er ikke småkaker vi snakker om, for Nvidia har bestemt seg for å åpne for full "native"-støtte for både 2- og 3-veis SLI på Intel X58 – både med og uten Nforce 200-brikken.

Må sertifiseres

For å sikre god kompatibilitet, samt litt ekstra inntekter, så har Nvidia lansert et sertifiserings-program. Enhver produsent kan levere inn kortene til Nvidia for sertifisering. Hvis kortet passerer testingen, og produsenten går med på å betale sertifiserings-avgiften, blir kortet godkjent og produsentene mottar en nøkkel som plasseres i BIOS-en.

Når en eventuell bruker installerer en Geforce-driver vil den automatisk sjekke om nøkkelen ligger i BIOS-en. Om den finner nøkkelen vil brukeren få muligheten til å aktivere SLI (såfremt brukeren har to skjermkort med SLI-støtte).

Et stort skritt

Dette vil er et stort skritt innen skjermkort- og hovedkort-markedet. Spesielt med tanke på at du med riktig hovedkort har mulighet både Crossfire og SLI-støtte uten å investere i et dyrt OEM-system som HPs Voodoo, eller et heller eksotisk hovedkort som Skulltrail.

Man har mulighet for å kjøre SLI med enten to eller tre kort. Et par Geforce 9800 GX2 vil fungere, men dessverre åpnes ikke muligheten for å kjøre fire enkelkort i SLI-konfigurasjon enda. Istedenfor har man valget om å kjøre 3-veis SLI + et kort for fysikk.

Enda mer båndbredde

Hvis man vil spe på med maksimalt med båndbredde vil man kunne kjøre tre stykk PCI Express x16-spor ved hjelp av Nforce 200-brikken.

Dyr fornøyelse

Det å bruke Nforce-200-brikker kan for noen se ut som feil vei å gå, men det er den beste løsningen om man ønsker full båndbredde på alle spor. Ulempen ved å bruke slike ekstra brikker er en stiv pris og økt energiforbruk.

Foreløpig gjelder støtten kun Intels X58-brikkesett.

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen