Intel X25-M 80 GB

Spesifikasjoner

  • Lagringskapasitet: 80 GB
  • Format: 2,5 tommer
  • Minnebrikker: Intel, 29F32G08CAMC1
  • Kontroller: Intel
  • Teknologi: MLC
  • Grensesnitt: SATA 3 Gbit/s
  • Produksjonsland: Kina

Når man får en X25-M er ikke en lagringsløsning det første man tenker. Riktignok er størrelsen den samme som tradisjonelle harddisker i 2,5-tommers utførelse, men vekten er en del lavere. I tillegg er den helkledd i aluminium, og det ser man ikke på tradisjonelle harddisker. Plasten er matt sort, med en enkel Intel-logo, noe som gjør at hele enheten får et litt mystisk preg over seg. I tillegg minner selvfølgelig SATA-kontaktene oss om at vi har med en lagringsløsning å gjøre.


Minnebrikker på rekke
Minnebrikker på rekke

Ok, spennende utside, men det sier jo ikke så mye. Vi har alltid hatt lyst til å titte litt nærmere på innsiden i en slik enhet. Vi vet jo hva som skal være der, men likevel, er det skruer så er det sikkert meningen at man skal skru opp. I tillegg står det jo at enheten ikke har noen garanti da det er et Engineering Sample, så vi taper heller intet ved å åpne.


Kontrollenhet fra Intel
Kontrollenhet fra Intel

Etter å ha fjernet fire små skruer sitter vi igjen med et kretskort og to halvdeler av SSD-kabinettet. På baksiden av kretskortet finner vi ti flashbrikker fra Intel. På den andre siden er det litt mer spennende saker, men også ti til av de samme brikkene. I tillegg er det en enkelt SDRAM-brikke fra Samsung samt selve kontrolleren for enheten som også kommer fra Intel. SDRAM-brikken fra Samsung skal visstnok være en slags hurtigminne for resten av flashbrikkene, uten at det står noe om hurtigminne i selve spesifikasjonene til X25-M.


SDRAM fra Samsung
SDRAM fra Samsung

Intel X25-M 80 GB G1 SSD

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen