Test

Intel X25-M 160 GB Gen 2

SSD-markedet er nå på god vei ut av den ufattelige kneiken det fikk i starten. Intel kom først på banen, og deres X25-M var et rent ytelsesmonster. Ikke lange tiden etter var det mange produsenter som kastet seg på markedet, med tilsynelatende gode produkter.

Problemet var dessverre at ytelsen falt betraktelig på disse enhetene, gjerne under den en konvensjonell harddisk kan skilte med, etter kort tids bruk. De fleste produsenter hadde valgt lav pris fremfor pålitelighet, og så fort problemet ble belyst, begynte denne trenden heldigvis og snu.

TRIM er fire bokstaver du absolutt må se etter når du skal kjøpe deg en SSD, har ikke enheten TRIM-støtte bør du enten vente til det kommer, eller velge noe annet. TRIM er en kommando som sørger for at SSD-en din opprettholder den gode ytelsen.

Når det gjelder Intel, holdt de seg seriøse. Det var aldri noen spesielle ytelsestap på deres enheter. De vet hva de driver med, og reddet mer eller mindre et helt marked. Den første generasjonen med SSD-er de leverte hadde riktig nok ikke TRIM-støtte, men ting fungerte uansett.

Nå har den nyeste generasjonen på plass, nummer to i rekken. Småproblemer har blitt fikset og TRIM-støtte er på plass sammen med en god søppelhåndtering. Det fulle navnet er Intel X25-M Gen 2, og i dag har 160 GB-versjonen funnet veien til vår testbenk.

Bla om, så skal vi ta en nærmere kikk!

Intel X25-M 160 GB SSD Gen 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen