Intel vraker 130 nm-prosessorer

Intel annonserte i går at de akter å stanse all produksjonen på 130 nanometer, og dermed vrake en hel haug av dagens "Northood"-baserte prosessorer, i følge nettstedet X-Bit Labs. Intels beslutning får følger for Pentium 4 M, Celeron, og Pentium 4-prosessorene - som bare vil overleve som "Prescott"-versjoner etter november.

Ingen hos Intel har gitt dette en offisiell bekreftelse enda, men selskapet har nylig lansert 90 nanometers-prosessorer over hele linjen, og har samtidig innført produksjon på 300 mm "wafere". Denne kombinasjonen gjør at selskapet får plassert flere prosessorer per wafer, som gjør produksjonen billigere og fortjenesten høyere, samtidig som prosessorene kan bli billigere på sikt. Såpass store kostnadsfordeler, sammen med behovet for å betale ned på milliardinvesteringene i nye prosessorfabrikker, gjør nok at Intel ønsker å kvitte seg med 130 nm-prosessorene så snart som mulig. (Se også Hvordan lages prosessorer?.)

Til tross for problemer tidlig i produksjonen av 90 nanometers-prosessorene til Intel, tyder mye nå på at prosessteknologien har kommet såpass langt at selskapet er villig til å satse ene og alene på denne. Selskapet skal også ha passert "grensen" på produksjon av 1 million "prescott"-prosessorer i uken allerede i mai 2004, og ønsket da å bygge opp produksjonen så raskt som mulig.

Siste bestillingsdag for 130 nanometers "Northwood"-prosessorer er på 19 november 2004, i følge X-Bit Labs.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen