Intel viser frem AMT


Det var på the Mobile and Wireless World Conference at visepresidenten for Intels Mobility Group, Mooly Eden, demonstrerte hvordan AMT (Active Management Technology) fungerer i praksis.

AMT er fullstendig integrert i prosessoren, og gir IT-driftere tilgang til AMT-støttede maskiner slik at de kan utføre service på disse. AMT gir tilgang på hardware-basis, og det har derfor ikke noen betydning hva slags operativssystem som benyttes eller hva slags annen software som er lastet inn. Så lenge selve maskinvaren fungerer vil AMT kunne benyttes.

På demonstrasjonen benyttet Intels representanter to bærbare datamaskiner. Den ene representerte en vanlig bruker, mens den andre skulle være IT-drifterens maskin. Maskinen til den vanlige brukeren var satt ut av et virus, og ville ikke respondere. Via den andre maskinen fikk man tilgang til å fjerne viruset samt restarte maskinen. Deretter fungerte alt som det skulle gjøre igjen.

AMT er planlagt introdusert på en rekke prosessorer i løpet av høsten. Dette dreier seg om Pentium 4 600-serien og ulike Xeon-prosessorer. Yonah på sin side er ventet først i 2006.

(Kilde: Tom's Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen