Intel viser firekjerne "Tigerton"

"Tigerton" er prosessoren som skal gjøre Xeon-serien ekstrem konkurransedyktig på ytelse. Med sitt firekjernedesign og 65 nm teknikk, blir denne en svært aktuell oppgradering når den introduseres i løpet av neste år.

Intel skal ha demonstrert en server med fire slike prosessorer denne uken. Siden dette er en firekjerne, betyr dette at serveren kan karakteriseres som en 16-veis-maskin. Demoen viste et system som rendret et 3D-bilde på 68 sekunder med én CPU (en tråd) og bare 3,8 sekunder med alle 16 kjernene.

Xeon har tidligere vært preget av en del flaskehalser på I/O med engang man beveger seg over 4-veis og det skal derfor bli spennende om dette er en utfordring som Intel har tatt tak i med den nye firekjernearkitekturen.

Brikkesettet som skal rulles ut sammen med "Tigerton" er kjent under kodenavnet "Caneland". dette vil ha fire forskjellige minnekanaler og bruker FB-DIMM, for første gang på Intel MP.

Intels Steve Smith uttalte seg ovenfor Internetnews og sa at han ikke blir overrasket dersom Intel leverer over en million firekjerneprosessorer før AMD har levert én eneste av sine firekjerner. AMD vil altså introdusere firekjerneprosessorer i midten av 2007 - omtrent 6-8 måneder senere enn Intel.

(Kilde: Internetnews, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen