Intel virker lite interessert i Nvidia-brikkesett

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidias forsøk på å bringe en god grafikkløsning som "sidekick" til Intels Atom-prosessor, kan møte motstand fra prosessorgiganten.

Ifølge taiwanske kilder refereres det til at Intel skal ha sendt ut et internskriv der det påpekes at Atom kun er tilgjengelig med sine egne 945GSE- og 945GC-brikkesett.

I en kommentar til Nvidias nett-PC-grafikk skal selskapet ha avkreftet at de har noen som helst planer om å samarbeide med Nvidia for å løfte Geforce 9400 inn på nett-PC-ene.

Konkurransesituasjonen er åpenbar: I tillegg til å være verdens største prosessorleverandør er Intel også den største leverandøren av integrerte grafikkløsninger – noe som inkluderer samtlige av de mest populære nett-PC-modellene.

Rent produktteknisk er midlertid Intels grafikk lett match for Nvidia og de fleste brukerne vil definitivt satt pris på litt heftigere ytelse enn det som er dagens tilfelle. På en annen side ville prisen økt bra.

Geforce 9400 i nett-PC-er vil i praksis føre til at man har nok kraft til å dra HD-filmer og kanskje åpne for litt mer avansert bruk.

Mer om Nvidias Ion-plattform finner du her: Nvidia vil ha en del av Atom-kaken

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen