Intel vil vise ny prosessorarkitektur

Når Intel Developer Forum starter om et par uker kommer selskapet til å løfte sløret av en ny prosessorarkitektur som skal danne grunnlaget for nye plattformer til neste år.

Et aktuelt kodenavn i denne sammenhengen er "Cloverton". Ifølge The Inquirer har denne prosessoren fire kjerner med effektive 1066 MHz FSB og vil bli lansert mot slutten av 2006.

Andre kodenavn som trolig vil bli diskutert er Napa, Merom, Woodcrest og Conroe - forhåpentligvis med testversjoner av de to førstnevnte.

Merom lanseres trolig i midten av neste år på 65 nm-teknikk og blir en oppfølger til Yonah. Conroe er en desktop-versjon som kommer noe senere.

Tendensen ser ut til å være at man tar notebook-segmentet som eksempel for kommende prosessorer både i desktop- og serversegmentet.

I løpet av Intel Developer Forum vil det forhåpentligvis også bli klarlagt en del strategi vedrørende Xeon og multikjerneteknologi. De originale planene var at disse lanseres 1. kvartal 2006. Ifølge eWeek kan det være visse endringer på gang som vil få følger for lanseringsdatoen.

(Kilde: eWeek, The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen