Intel vil utnytte desktop-Linux


SUSE støttes av Intel Quick Start Kit for Linux

Andelen av desktop-maskiner som kjører Linux øker stadig, spesielt på det asiatiske markedet. Intel har derfor lansert et nytt program for systemintegratører for å øke sine andeler i dette segmentet.

"Intel Quick Start Kit for Linux" støtter distribusjoner fra Novell (SUSE), Red Hat og Red Hat Linux. Økt utbredelse av Linux er spesielt markant blant organisasjoner og i offentlige instanser.

I første omgang retter Intel seg mot det asiatiske markedet, men vil trolig utvide både til Europa senere. Grunnen til at Intel gjør dette er for å selge inn sin egen plattform som basis for desktop-Linux.

Det er foreløpig usikkert hvorvidt dette vil påvirke forholdet til Microsoft, ettersom Intel satser stort på den største konkurrenten til Windows. Intel kan imidlertid ikke beskyldes for annet enn å beskytte sine interesser og selskapet er tross alt den største aktøren i prosessormarkedet. Det vil derfor neppe være noe poeng å gjøre seg til uvenn med selskapet for dette.

Red Hat og SUSE karakteriseres som de mest kommersielle Linux-distribusjonene i Vesten, mens Red Flag Linux er utviklet spesielt for det asiatiske (kinesiske) markedet.

Ifølge IDC hadde Linux mindre enn 3 prosent markedsandel i 2002, men utsiktene spår 6 prosent innen 2007.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen